Közzétette - Kategória - Beregi Krónikák, Megyei- és térségi programajánló

Indulnak az E-bike túrák Szatmár-Beregben: elektromos rásegítéssel tekerhetünk térségünk legszebb tájain


2021-től új programlehetőséggel bővül a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság túrakínálata: mostantól elektromos rásegítésű kerékpárokkal is megismerhetik a Szatmár-Bereg térségét.

Az elektromos rásegítésnek köszönhetően olyan távokat tehetünk meg, amikre lehet nem vállalkoznánk, ha pusztán saját erőnkre hagyatkoznánk. Emellett a kisebb emelkedők és a távolságok kipihenése helyett több figyelmet szentelhetünk a csodálatos természetnek és a kulturális értékeinknek. Azok számára is könnyen teljesíthető egy-egy hosszabb távú túra, akik nem kerékpároznak rendszeresen, de az aktív pihenést részesítik előnyben és nem riadnak vissza egy kis testmozgástól sem.

Hasznos tippek, tudnivalók:

  • Az egész napos ellátásról (élelem és innivaló) mindenkinek önállóan szükséges gondoskodnia. Vízvételre az útvonalakon van lehetőség, de teli kulaccsal érdemes útnak indulni.
  • Továbbá szükséges esőkabát, valamint könnyű, kerékpározáshoz alkalmas cipő, rétegezhető és az időjárásnak megfelelő öltözet.
  • Naptej, szúnyog- és kullancsriasztó, egyéni igényeknek megfelelő saját kerékpáros felszerelés (pl. szemüveg, kesztyű, térd- és könyökvédő, bukósisak).
  • A tűző nap miatt kalap, sapka vagy kendő mindenképpen ajánlott.
  • A kerékpárokon van csomagtartó, így egy hátizsákban az egész napi ellátáshoz szükséges felszerelést fel lehet erősíteni. Ajánlott egy esővédő huzat és a felkötözéshez gumipók.
  • Gyerekek nem szállíthatóak.
  • A túrához alapvető KRESZ ismeretek szükségesek.
  • A programon mindenki saját felelősségére vesz részt.
  • A kerékpárokban okozott károkért mindenki saját maga felel. A kárt a HNPI számlával érvényesítheti a károkozó felé.

Egyéb információ:

Telefon: +36-70/198-9731
E-mail: szatmarbereg@hnp.hu

A túrákra való jelentkezéshez az alábbi űrlapot szükséges kitölteni. Az alapadatok és a megfelelő túra típus kiválasztása után, a túra részletes leírását is megtalálják, illetve hasznos tippekkel, tudnivalókkal is gazdagodhatnak.

A túrák részvételi díját előzetes utalással tudják befizetni, melyre legkésőbb a túra előtt 2 nappal van lehetőségük. Az utaláshoz szükséges adatokat az űrlap kitöltése során fogják megkapni.

A kitöltött űrlapot e-mail-ben visszakapják, így kérjük, ügyeljenek az adatok pontos kitöltésére.

Következő túráink:

2021. július 24. (szombat): E-bike túra a Nyírségben

2021. augusztus 07. (szombat): Templomok és folyók ölelésében a Szatmárban

2021. augusztus 10. (kedd): Töltődj fel a Szamos-töltésen!

2021. augusztus 13. (péntek): Templomok és folyók ölelésében a Szatmárban