Közzétette - Kategória - Bereg, Szatmár és Rétköz térségi krónikái, Beregi Krónikák, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye krónikája

Egyre nagyobb a baj Szabolcsban: 121 településén ebzárlatot rendelt el a főállatorvos veszettség miatt


A magyarországi rókaállomány veszettséggel való fertőzöttségének kizárása; a veszettség esetleges megjelenésének minél előbbi felderítése; illetve az emberi megbetegedések megelőzése érdekében, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye több településén rendelt el ebzárlatot a főállatorvos.

A magyarországi rókaállomány veszettséggel való fertőzöttségének kizárása; a veszettség esetleges megjelenésének minél előbbi felderítése; illetve az emberi megbetegedések megelőzése érdekében, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye több településén rendelt el ebzárlatot a főállatorvos. Ennek a lakosságot leginkább érintő intézkedései, hogy minden kutyát és macskát elzárva, illetoleg a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek. Zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek. Kutyát, tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni. Arra is felhívják a figyelmet, hogy valamennyi idegrendszeri tüneteket mutató, rendellenesen viselkedő emlősállat ill. madár észlelése esetén jelezni kell azt a szolgáltató vagy hatósági állatorvosnak, vadon élő állatok esetén a vadászatra jogosultnak, vadászati hatóságnak.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük