Közzétette - Kategória - Elsőkézből a Beregből, Fejlesztések a Beregben, Filep Sándor, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Filep Sándor: „A terveink szerint fejlődik, épül és szépül tovább Vásárosnamény!”


Vásárosnamény – A nehéz járványügyi időszak ellenére, az élet nem állt meg a Bereg szívében. A szabályok betartása mellett ugyanis, lépten-nyomon számos városfejlesztő és -szépítő munkálat van folyamatban – tájékoztatott Filep Sándor polgármester.

A városvezető örömmel tudatta, hogy a tavasz beköszöntét követően, elkezdődött a virágos város projekt. A projekt keretein belül közel 15.000 darab virág palánta került kiültetése, amelyek a város frekventált helyein szépítik és teszik gazdagabbá a városképet. A virágok között különböző színben pompázó salvia, büdöske, pillangóvirág, vinka, csillagvirág, kannavirág, cukorvirág, begónia, petúnia és mézvirág található. , 

Filep Sándor a virágosítás mellett, a városban zajló zöldfelület növelő munkálatokra is kitért, mint a parkosítás, faültetés. A fejlesztések további ütemében a parkolóépítések is folyamatban vannak, mely a Jókai út több pontját és a Tamási Áron utcát is érinti. 

A város önkormányzati tulajdonban lévő oktatási intézményeire energetikai fejlesztéseiről is szót ejtett, ahol megújul a Vásárosnaményi II Rákóczi Ferenc Gimnázium, a Vásárosnaményi Eötvös József Általános Iskola és A.M.I, valamint a vitkai Kölcsey Ferenc Tagintézmény is.

Felhívta továbbá az ingatlantulajdonosok figyelmét, hogy a tavaszi munkálatok során, ne a közterületekre tegyék ki a levágott gallyat, faágat és füvet, hanem azt megfelelő módon kezeljék. A város több pontján, így a szeméttárolók is rendezettebb módon kerültek kialakításra. Megkért továbbá mindenkit az egymást érintő szabályok betartása mellett, az egymásra való odafigyelésre is ezáltal. hiszen mint mondta

a városnak mindenki értékes lakója, mindenki azért tesz, hogy egy élhetőbb és említésre méltó, mindenki szívét megdobogtató kistelepülésen éljünk. Egy olyan városban, mely odafigyel a környezetére, amely odafigyel arra, hogy az itt élők barátságos, ápolt és rendezett környezetben éljenek.

A jövőbeni elképzelésekkel folytatta tájékoztatóját Filep Sándor, Vásárosnamény polgármestere. A most elkészült gazdasági program, így újabb gazdasági és infrastrukturális lendületet ad majd a városnak. Kitért így az ipari területen zajló gazdasági fejlesztésekre, valamint az 521 millió forintos közút fejlesztési pályázatra, melyet a Magyar Közút Zrt.-vel közösen pályázott meg a város, s immáron nyertes pályázatnak tekinthető. Elkezdődhet így egy mini körforgalom kiépítése, a teljesen megújuló Szabadság téren, mely a továbbiakban a Kossuth utca, Radnóti utca, Rákóczi utca, Árpád utca, valamint a Kölcsey utca szakaszát érinti majd, mint mondta

ezek mind, mind olyan utak, melyek meghatározó közlekedési forgalmat bonyolítanak le. A fejlesztések által, így egy olyan biztonságos és korszerű útfelületet kap a város, mely az itt élők mindennapjait nyugodtabbá teszik majd.

Kitért továbbá a városlakók által kért Vörösmarty utcát, a TSZ teleppel és a 41. számú főúttal összekötő útszakasz lezárására is. A városlakók kéréseit figyelembe véve, itt olyan bizottsági döntés született, mely megalapozott érvek mentén született meg. Jelezte továbbá, hogy akinek az érintet szakaszon tulajdona van az Gál Zoltántól, a Vásárosfejlesztési Csoport vezetőjétől igényelhet, az átjáráshoz szükséges kulcsot. Ehhez kapcsolódóan kifejtette, hogy ezen útszakasz nem elkerülő útszakasz, ugyanakkor rengeteg külföldi kamion arra közlekedett, tönkretéve az aszfaltburkolatot, melyet BM-es pályázatból újított fel az önkormányzat. Az ott élők biztonságát sértve, az ott átmenő autóbusz és kamionos forgalom által. A döntés az ott élő biztonságosabb életvitelének érdekében történt meg, így türelmet és megértést kért mindenkitől – folytatta a polgármester.

Zárásként a polgármester kijelentette, hogy összességében nem állt meg az élet, csak lelassult a városban. Látni kell azonban, hogy ennek ellenére a város erősödik és fejlődik, viszi a projektjeit és odafigyel az itt élőkre.