Közzétette - Kategória - Barabás, Beregi határrendészeti hírek, Beregi Krónikák, Beregi sziréna, Határrendészeti hírek, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái, Vezér cikkek

Egy évig nyomoztak a barabási embercsempész után


Illusztráció

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai május 21-én, Budapesten elfogták S. V. 23 éves várpalotai lakost és egy 49 éves ukrán állampolgárt. A megalapozott gyanú szerint a férfiak 2019 júniusában

anyagi haszonszerzés érdekében négy ismeretlen állampolgárságú migráns személynek nyújtottak segítséget az ukrán-magyar államhatár illegális átlépéséhez, majd gépjárművel Nyugat-Európába szállították tovább őket.

A személyek mozgását a térségben a Barabási Határrendészeti Kirendeltség hőkamera-kezelője észlelte, azonban az akkori  rendőri intézkedések nem vezettek eredményre. A közel egy évig tartó nyomozás eredményeként a szabolcsi nyomozóknak sikerült beazonosítaniuk és budapesti tartózkodási helyeiken elfogniuk az embercsempészés bűntett elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfiakat. Őket gyanúsítotti kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására az illetékes ügyészségnél.

Harmadik társukat, R. Z. 27 éves barabási lakost, aki a büntetőeljárás adatai szerint a migránsok kísérésében és elszállásolásában vett részt, két nappal korábban szintén gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók. Az ügyben még további gyanúsítások várhatóak.