Közzétette - Kategória - Elsőkézből a Beregből, Fejlesztések a Beregben, Filep Sándor, Vásárosnamény hírei, Vezér cikkek

Munkahelyteremtés a cél Vásárosnaményban – Tejüzem, hús- és gyümölcsfeldolgozó, pálinkafőzde és pékség is épül


Vásárosnamény – A járvány elleni védekezés kiemelt feladatot jelentett a Bereg szívében az elmúlt hónapokban, ám emellett jelentős beruházások és fejlesztések is megkezdődtek, melynek előnyeit a Beregben élők is élvezhetik majd.
Számos megvalósítandó feladat erre az időszakra esett, de a jövőt illetően is nagy hangsúlyt fektet Vásárosnamény Város Önkormányzata, hogy a pályázati lehetőségeiket maximálisan kihasználják, és a már megnyert pályázatokat mielőbb megvalósítsák. A fejlesztések kivitelezéséhez nagy segítséget nyújtanak, a sikeresen elnyert pályázati források, de az önkormányzat saját költségvetésére is alapoz, hiszen az elmúlt évek felelős, takarékos gazdálkodásának hála, stabil a város költségvetése.A jelenleg is zajló, valamint a jövőben kivitelezésre kerülő munkahelyteremtő és infrastruktúra-fejlesztő beruházásokról a város első emberét, Filep Sándort kérdeztük.

Vásárosnamény, a Bereg szíve folyamatosan gyarapszik, ahol mi egy élhető kisvárost szeretnénk varázsolni, egy olyan élhető kisvárost Vásárosnaményból felépíteni, ami egy folyamat! Hiszem azt, hogy ez a folyamat nem most kezdődött el, hanem már tíz-húsz évvel ezelőtt. Nem szabad elfelejteni, hogy Vásárosnamény mindig is volt, most gyarapszik és úgy megyünk a jövő felé, hogy a gyermekeinknek egy olyan kisvárost tudjunk majd átadni, amire ők büszkék lehetnek!
– kezdte gondolatait Filep Sándor, Vásárosnamény polgármestere.
Az elmúlt három hónap sem telt el tétlenkedéssel, a projektjeinket, a pályázatainkat, azokat a fejlesztéseket amelyeket elterveztünk végrehajtjuk folyamatosan. Nyilván egy-két hónap csúszás lehet időben, de büszkén elmondhatom, hogy nagy csúszások nem lesznek!
A polgármester ezt követően a városban zajló fejlesztésekre tért ki, ahol megemlítette a Jókai úton megépített parkolót, a kerékpárút tisztán tartását szolgáló gépbeszerzést, az Eötvös utcai aszfaltozását, az Eötvös-kúria és környékének teljes megújulását, ahol parkolók és zöldövezet is kialakításra kerül, mely a pihenést és a rekreációt szolgálja majd.
Elmondta továbbá, hogy
Nagyobb figyelmet kívánunk fordítani a Tomcsányi-kastély mögötti parkra is, mert a város egyik ékessége ez. Előtte is és mögötte is pihenésre alkalmas területek vannak, aki oda betéved a Tomcsányiba is nézzen be.
A fejlesztések sora ezzel nem ér véget, hiszen
az iskolánk is rendre megújulnak, hiszen azon dolgozunk, hogy a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium energetikai korszerűsítése minél hamarabb befejeződjön. A tanévkezdés már legyen zavartalan, ahogy az Eötvösben is láthatjuk már ennek a folyamatnak a végét, hiszen a Rákóczi utcai központi épületnek az alsós része teljesen megújul. Kazáncserére, hőszigetelésre, nyílászáró cserére is sor kerül. Egész más jellege lett az Eötvös Iskolának és így lesz ez a II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumban is, amely mögött viszont egy judo csarnok építése is megkezdődik. Végre olyan stádiumba került, hogy belátható időn belül, remélhetőleg őszre ez is felépülhet.
A jövőt érintő fejlesztésekre is kitért, mint mondta
Számtalan projekt anyagot dolgoztunk ki, hiszen a Modern Városok Program indulni fog, ebbe mindenképpen kész tervekkel szeretnénk becsatlakozni és pályázni. Az ipari területünkön az út megépítése és használatba vétele megtörtént. Nagyon sokan használják ezt az utat, sokkal biztonságosabbá teszi az ott működő vállalkozásokat.
Az ipari területünk így szépen benépesül, látjuk a Kiss B. Ker Kft. fejlesztéseit, látjuk a cégcsoport bővülését. Elmondhatjuk azt, hogy élelmiszeripari szempontból Vásárosnamény akár a megye élésraktárává is válhat. Egy olyan központi rendszer épül itt ki, ahol tejüzem, húsfeldolgozó, gyümölcsfeldolgozó, pálinka üzem és pékség is megvalósul, ugyanakkor a tésztagyár már megvan. Tekintsünk tehát büszkén arra, hogy Vásárosnamény, a Bereg szíve ismét gyarapszik. Úgy az önkormányzat pályázatai kapcsán, mind az itt él és itt dolgozó vállalkozások kapcsán.
A fejlesztések sorából nem hagyta ki a Balázs Speed kft. fejlesztéseit sem, ahol kamion szerviz, valamint egy kamion terminál épül.
Mellette Simon Csabáék, Kolozsvári Attiláék bővítenek, de ha az Árpád úton megyünk tovább, ott is látható az a fejlesztés, ahol több cég és műhely települt ide.
Zárszavában kiemelte a városban példaértékű rendet és tisztaságot.
Tudom azt, hogy rengetegen bosszankodtak a zöld hulladék kapcsán, az Önkormányzat irányába. Pedig mi nem tettünk mást, csak felhívtuk a figyelmet a meglévő rendeleteinkre. Nyilván nem fogjuk a szemetet az utcán hagyni, de lehetőség szerint mindenki próbálja meg a zöld hulladékkal úgy dolgozni és bánni, hogy abban hiba ne legyen.