Közzétette - Kategória - Bereg, Szatmár és Rétköz térségi krónikái, Beregi Krónikák

Szigorítás lépett életbe a beregi határátkelőkön


A Kárpátaljai Határőrség munkatársai arról számolnak be, hogy egyre több olyan esettel találkoznak, amikor az állampolgárok hamis vagy érvénytelen okmányokkal próbálják meg elhagyni Ukrajnát. Emiatt az elmúlt hetek során tüzetesebben ellenőrzik az országból való kilépés során felmutatott okmányok hitelességét, illetve az utazásra feljogosító iratok érvényességét.

Olena Tracsuk, a Csapi Határőrség szóvivője a TV21 Ungvár stábjának nyilatkozva elmondta, hogy a visszaélések számának csökkentése érdekében a határőrök ellenőrzik a hadköteles férfiak határátlépésre feljogosító okmányait, illetve a mozgósítás alóli felmentésről szóló irataikat is. A határőrség szóvivője hozzátette, hogy ez nem újkeletű dolog, ám mivel az utóbbi időben megnőtt a hamis, illetve érvénytelen iratokkal való visszaélések száma, ezért szükség esetén tüzetesebb vizsgálatnak vetik alá az említett igazolások érvényességét, hitelességét, s szükség esetén más szervek képviselőit is bevonják az ellenőrzésbe.

A sajtószóvivő arról is szólt, hogy a határátkelőkön folytatott fokozott ellenőrzés többek nemtetszését váltotta ki, ezért a szakértők igyekeznek helyben felvilágosítást adni az erre panaszkodóknak.

Ami a határátkelők terheltségét illeti, a határőrség nem tapasztalt fennakadást a forgalomban. A szóvivő hozzátette, hogy a decemberi adatokhoz képest január első felében kevesebben utaztak ki az országból.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük