2400 km/órával száguldó fénygömböt rögzített egy mexikói webkamera

40 eves vasarosnameny logo fejlesztesek Vasarosnameny

A hangsebesség kétszeresével szágudó ragyogó objektumot rögzített a mexikói Puebla városka vulkánfigyelő webkamerája. Nem ez volt az első eset, hogy különös dolgok kerültek a felvételre… Mexikó legismertebb tűzhányója, a Popocatépetl. 1994 óta többször is kitört már az 5450 m magasan fekvő vulkán, a legerőteljesebb aktivitást 2000 decemberében mutatta, akkor ötvenezer embert kellett kitelepíteni a környékről, több, mint 3 köbkilométer láva ömlött a felszínre, a fővárost pedig 10 cm vastagon vulkáni hamu lepte be. Éppen ezért a környező településeken webkamerákat állítottak fel, hogy szemmel tarthassák akár az interneten keresztül is a szunnyadó óriást. A tőle 45 km-re fekvő településen, Puebla városában is több kamera irányul a vulkán felé.

2017 január 24-e estéjén a kamera valami furcsát rögzített. A vulkán irányából először egy fénylő repülő tárgy bukkant fel az égen. A 45 km-es távolságot mintegy fél perc alatt tette meg a kameráig. Ami nagyjából 2400 km/órás sebességnek felel meg, vagyis a hangsebesség kétszeresének.Utasszállító repülőgép nem lehetett, azoknak nagyjából 1000 km/óra a végsebességük. Egy modern vadászgép tud ilyen gyorsulást produkálni, de azok meg nem fénylenek ennyire. A videót látva többen inkább földönkívüliekre gyanakodtak, ugyanis az elmúlt években a kihelyezett kamerák több alkalommal is furcsa objektumokat rögzítettek, amint a fortyogó vulkán körül repkedtek. Olyan is előfordult, hogy az ismeretlen fénylő tárgyak, magából a vulkáni kürtőből repültek elő…

Bármi is volt, rettenetes sebességgel húzott át a mexikói város felett…

napiufo.hu

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!