Közzétette - Kategória - Titkok - Rejtélyek - Összeesküvés elméletek

Elképesztő titkokat találtak a Holdon


A Naprendszer eddig ismert legnagyobb becsapódási krátere, az Atiken medence mélyén még 2019-ben bukkantak rá az erős gravitációs anomáliát okozó titokzatos tömegre. Az ugyan kizárható, hogy földönkívüliek állnának a különleges jelenség hátterében, de így is izgalmas kérdés maradt az erős gravitációs anomália eredete, amire úgy tűnik, a tudósoknak sikerült megtalálniuk a választ.

Az Apolló-11 volt az első emberes küldetés a Holdra 1969 júliusábanFORRÁS: NASA/JPL-CALTECH

Ötször akkora fémtömeg rejtőzik a felszín alatt, mint a hawaii Big Island

„Képzeljük el, hogy egy ötször akkora fémdarabot ásunk el, mint amekkora a hawaii Big Island. Nagyjából ennek megfelelő a Hold mélyén felfedezett tömeg – érzékeltette az Atiken becsapódási medence mélyén rejtőző fémes struktúra méretét Peter B. James, a Baylor’s College of Arts & Sciences planetáris geofizikával foglalkozó egyetemi adjunktusa.

A Hold túlsó oldalán az egyenlítő és a déli sark között található 2 240 kilométer széles kráterekkel szabdalt medence ovális formájú terület. A képződmény alatti rendellenes tömeg okozta gravitációs anomáliamérések kimutatták,

HOGY AZ ANOMÁLIÁT OKOZÓ STRUKTÚRA TÖBB KILOMÉTER MÉLYEN FEKSZIK A BECSAPÓDÁSI MEDENCE ALATT.

A rendellenes tömeggel kapcsolatos első vizsgálati eredményeket még korábban a Geophysical Research Letters folyóiratban a „Deep Structure of the Lunar South Pole-Aitken Basin” című tanulmányban részletezték a kutatók.

A csillagászok részletesen elemezték a NASA Grál-küldetéséből származó adatokat, amelyek lehetővé tették számukra, hogy pontosan megmérjék a gravitációs erő változásait a Hold körül.