Közzétette - Kategória - Titkok - Rejtélyek - Összeesküvés elméletek, UFO esetek

NASA: Ez kell ahhoz, hogy megtaláljuk a földönkívülieket és megfejtsük az ufókat


A NASA szerint annyi adat áll a tudósok rendelkezésére, amiben elveszhetnek a Földön kívüli életre, vagy az ufók jelenlétére utaló jelek, ezért muszáj olyan megoldásokat alkalmazni, amelyek megkönnyítik az adatelemzést.A NASA szerint annyi adat áll a tudósok rendelkezésére, amiben elveszhetnek a Földön kívüli életre, vagy az ufók jelenlétére utaló jelek, ezért muszáj olyan megoldásokat alkalmazni, amelyek megkönnyítik az adatelemzést. A NASA igazgatója, Bill Nelson szeptember közepén tartott sajtótájékoztatót azokkal a rejtélyes égi jelenségekkel kapcsolatban, melyeket egy éven át vizsgáltak az űrhivatal szakértői, hogy kiderítsék, miket is sikerült lencsevégre kapni. Most ott tart az ügy, hogy ezek a jelenségek nem földönkívüliekhez köthetők, arra azonban nem sikerült választ adni, hogy akkor pontosan mik is szerepelnek a felvételen. Nelson már akkor leszögezte: ez még egyáltalán nem zárja ki, hogy van élet Földön kívül – matematikailag ugyanis erre minden esély megvan.

Az is kiderült, a NASA az eredményektől függetlenül tovább folytatja a vadászatot az ufók, és persze a Földön kívüli élet után. Nelson közlése szerint ehhez legújabb eszközként a mesterséges intelligenciát (MI) és a gépi tanulást veti be a szervezet, ugyanazt, amellyel a légköri anomáliák és a Naprendszeren kívüli lakható világok után kutatnak.

Kérdés, hogy az MI tervezett szabályozása mennyire befolyásolja a NASA jövőbeni munkáját. Bill Nelson szerint semennyire, szerinte ugyanis a szabályozást nem az ilyen jellegű tudományos kutatások miatt kell meghozni.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük