Közzétette - Kategória - Titkok - Rejtélyek - Összeesküvés elméletek, UFO esetek

Feloldották a Kennedy-gyilkosság egy titkos dokumentumát, ufóról is írnak benne


A Kennedy-gyilkossággal kapcsolatban máig rengeteg teória és összeesküvés-elmélet kering, és ezeket valószínűleg az a dokumentum sem fogja eloszlatni, amit nemrég adtak ki. Sőt.

Az Interesting Engineering beszámolója szerint a minap nyilvánosságra hozott jelentés az azonosítatlan repülő objektumokról (UFO) is említést tesz. A lap megjegyzi, mivel a dokumentum nem fogalmaz egyértelműen, sokan már a most vizsgált azonosítatlan légköri jelenségekkel is összekapcsolják azt. Ez az, amit a Biden-adminisztráció nemrég a nyilvánosság bevonásával kezdett el kivizsgálni, ugyanakkor továbbra is van 4684 irat, aminek titkosságát még nem oldották fel.

Az amerikai levéltár által kiadott dokumentumban a különböző ügynökségektől, például a CIA-től, az FBI-tól és a külügyminisztériumtól származó információkat tartalmaz

  • Lee Harvey Oswald szovjet és kubai tisztviselőkkel való kapcsolatairól,
  • névtelen tippeket és fenyegetéseket taglal,
  • valamint a lövöldözéssel kapcsolatos vizsgálatok bizonyos részei

olvashatók benne.

Az iratból az is kiderül, hogy Reuben Efron, a CIA egyik tisztviselője átnézte Oswald leveleit az amerikai elnök meggyilkolása előtt. Emiatt sokan úgy gondolják, Efron többet tudhatott a Kennedy-gyilkosságról, mint amennyit elárult. Az is kiderült, hogy Efron 1955-ben Richard Russel szenátorral, valamint a hadsereg egyik ezredesével a Szovjetunióban egy páncélozott vonaton utazva állítólag két repülő csészealj szemtanúja volt.

A szkeptikusok ez utóbbival kapcsolatban úgy gondolják, hogy két szovjet repülőgépet láthattak az amerikaiak – áll a CIA jelentésében. Russell egyébként tagja volt a Warren-bizottságnak, amely 1964-ben interjút készített Lee Harvey Oswald feleségével, Marina Oswalddal.

Az ufók megemlítése ismét feltüzelte azt a javaslatot, ami szerint ki kellene adni az összes UFO-aktát, hogy meg lehessen ismerni és ki lehessen vizsgálni ezeket a megmagyarázhatatlan légköri jelenségeket.

A Kennedy-gyilkossággal kapcsolatban 1992-ben már hoztak egy ilyen törvényt, ami arra kötelezte a levéltárat, hogy 2017-ig minden ezzel kapcsolatos iratot kiadjon. Néhányat azonban a mai napig sem tettek nyilvánossá.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük