Közzétette - Kategória - Elsőkézből a Beregből, Fejlesztések a Beregben, Filep Sándor, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek, Videóinterjú

Megkezdődött a közel 400 milliós kerékpárút építése Kisvarsány és Vásárosnamény között


Megkezdődött a közel 400 milliós kerékpárút építése Kisvarsány és Vásárosnamény között

Vásárosnamény – Vásárosnamény Város Önkormányzata az elmúlt hónapok és évek során számos, több milliárdos beruházással növelte a város infrastruktúráját. A beruházások soron következő állomása ezúttal a TOP-3.1.1-15-SB1-2016-00021 azonosító számú „Vásárosnamény Szabadság tér – Kisvarsány között kerékpárút építése” című projekt, melynek tereprendezési munkálatai rohamléptekben halad – közölte szerkesztőségünkkel Filep Sándor, Vásárosnamény polgármestere.

A 354.929.028 forintból, több kilométer hosszan megépülő kerékpárútat így hamarosan mindenki birtokba veheti majd, mely jelentősen megkönnyíti majd az ott közlekedő dolgozók és a családok biztonságosabb munkába járását, illetve kerékpározását. A létrejövő szakasz ezen felül növeli Vásárosnamény háromszoros Kerékpárosbarát Település címének ázsióját, illetve nagyobb teret ad az amúgy is népszerű kerékpáros turizmusnak. A kerékpárút a Kisvarsánytól csatlakozik be az Árpád út és a Kossuth utcán keresztül a város főterén, a Szabadság téren át a Bereget Szatmárral összekötő töltéskoronán elhelyezkedő biciklis úttal. A megvalósuló útszakaszt érintő területekről a város lakóival és intézményeivel történő tárgyalásokat követően, a pontos nyomvonal kijelölése után annak tereprendezésével folytatódott. Emellett áthelyezésre került már a világítótestek és annak oszlopai is a Kossuth utcán. Zárszóként a polgármester türelmet kért a város lakóitól, hiszen a munkálatok helyenként, rövid időre közlekedési nehézségekkel járhatnak.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük