40 eves vasarosnameny logo fejlesztesek Vasarosnameny

Városi kitüntetés-átadás

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát.

Az évfordulóval kapcsolatos megemlékezések alkalmat adnak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének, felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket.

Az emléknapon országszerte, s a hagyományoknak megfelelően Kisvárdán is kulturális rendezvényt tart Kisvárda Város Önkormányzata. E naphoz kapcsolódva, a városi ünnepségen adják át a Virágh Ferenc városi kitüntetést is.

Január 22-én pénteken, 10.00 órakor kezdődik az ünnepség a Művészetek Háza nagyszínpadán. Ünnepi köszöntőt mond Leleszi Tibor, Kisvárda polgármestere, majd átadja a Virágh Ferenc-díjat. „Anyanyelvünk táncban és zenében” címmel, kulturális műsort adnak városunk alap- és középfokú oktatási intézményei.

Minden érdeklődőt szeretettel vár:

Kisvárda Város Önkormányzata,
a Rétközi Múzeum és Baráti Köre,
a Várday István Városi Könyvtár és
a Weiner Leó Alapfokú Művészeti Iskola.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!