Közzétette - Kategória - Elsőkézből a Beregből, Fejlesztések a Beregben, Filep Sándor, Gergelyiugornya, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Filep Sándor: ,,Új korszak kezdődik a gergelyiugornyai Tisza-part életében!,,


Vásárosnamény – A Bereg szíve, Vásárosnamény nagy erőfeszítéseket tesz a város, valamint a térség turizmusának fellendítése érdekében. A turizmus korunk egyik legfontosabb, legnagyobb jövedelmet termelő iparága, mely igen fontos szerepet tölt be Vásárosnamény életében is. A turizmus ugyanakkor a koronavírus által leginkább érintett gazdasági ágazatok közé tartozik, mely a térség turisztikai fejlesztéseire is kihatással volt. Az élet ugyanakkor nem állt meg, a város turisztikai projektjei és elképzelései újra zöld utat kaptak, így több százmillió forintos beruházások valósulnak meg városszerte. Vásárosnaményban több olyan turisztikai helyszín van, mely az ide érkező turisták által közkedvelt látogatói célponttá váltak. Számos nagy fejlesztés és több száz millió forintot meghaladó támogatás lendítheti fel újra, a város idegenforgalmát a következő években – erről Filep Sándort polgármestert számolt be szerkesztőségünknek.

Vásárosnamény kitörési pontja a turisztika, a turizmus – kezdte gondolatait Filep Sándor polgármester. Az idei évre vonatkozó tervekkel kapcsolatban a városvezető hangsúlyozta, hogy megkezdődik a tavaly nevesített, kiemelt turisztikai fejlesztési projektek megvalósítása, amelyekben az önkormányzat jelentős fejlesztési potenciált lát. 

Kiemelte továbbá a gergelyiugornyai Tisza-part, a Szilva Termál- és Wellnessfürdő, az Atlantika Vizividámpark, a Movie Planet, a Hunor Vadászati kiállítást és a Beregi Múzeum is mind olyan attrakció, melyre fokozott figyelmet kell fordítania a városnak. mint mondta

Vásárosnamény ugyanis egy olyan kiindulópontja, olyan csillagpontszerű központja is egyben a turisztikának, melyből bejárhatjuk ezen csodálatos környéket. A vendégszeretet, mellyel ide várják a turistákat, nem tört meg, nem csappant meg, csak még átgondoltabb formában, a biztonságra törekedve kerül előtérbe.

Kifejtette továbbá, hogy több olyan turisztikai megbeszélést is tartottak már, mely kimondottan a tisza-parti turisztikai fejlesztésekre irányul, melyben most

nagyságrendileg 260 millió forintos pályázati fejlesztés szerepel. Ezen források több összetevőből állnak, melyben szerepel GINOP-os, TOP-os és önkormányzati forrás is, mely a part arculatának fejlesztését és erősítését szolgálja.

Kiemelte továbbá a FETIVIZIG szerepét, akik az önkormányzattal közösen egy olyan tisza-parti ösvény kialakítására került sor, amely közvetlen összeköttetést biztosít a térség egyik legszebb turisztikai helyszínével.

A gergelyiugornyai Tisza-partot érintő fejlesztésekre is kitért, így terveikben szerepel egy beléptetőrendszert kivitelezése, utak és sétányok felújítása, csapadékvíz elvezetők kialakítása, parkosítás, a part biztonságát növelő veszélyes fák kivágása, panelkerítést építése, akadálymentes lejáró  kivitelezése, illemhely kialakítását, térkövezést, mobil öltözők felállítását, baba-mama szobák építését, kültéri öltözők kihelyezése, kerékpárkölcsönző és javító pont, ingatlanok felújítása. Emellett egységes arculati elemek kivitelezésére is sor kerül, mely gyors és hatékony kivitelezéssel valósulnak majd meg – taglalta a polgármester.

Elmondta továbbá, hogy a fiatalok közkedvelt szórakozóhelye a Beach House Party Sátor, idén ugyan nem nyitja meg kapuit,

de a kikapcsolódás, a gergelyiugornyai ízek, mint Kiss Lászlónál egy lángos, Herczeg Zsoltnál egy hekk, vagy egy jó fagyi a Fortunában, illetve az Emőkében mindenképpen pozitívum.

Idén megszüntetésre kerülnek a V.I.P belépők is, így a külső parkolóból gyalogosan lehet majd megközelíteni a partot. 

Zárszavában kijelentette, hogy Vásárosnamény elindult egy úton, elindultak a fejlesztéseik, elindultak azon elképzeléseik, melyek ezen nehéz helyzetben is egymásra utalva meg kell tenniük. Az Atlantika Vizividámparkról is ejtett néhány szót, melynek idén lejár a szerződése, a család folytatni szeretné vállalkozását, de más kondíciók mellett, melyről  a későbbiekben a képviselő-testület dönt.