Közzétette - Kategória - Bereg, Beregi Sport krónikák, Megyei és hazai sport hírek, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vásárosnaményi sporthirek

Megfékezhetetlenül kezdték az új esztendőt a sikerre éhes beregi oroszlánok


A 2023-as esztendő utolsó és a 2024-es év első kihívása várt Popovics Péter alakulatára, a Vásárosnamény SE U13-as csapatára. melyre december 20-a  és  január 13-a között Baktalórántházán került sor. A beregi ifjonc-tehetségek ezúttal a megyei U13 korosztályos futsal bajnokságban, annak is a nyugati csoportjában csillogtathatták meg tudásukat. A gyerekek folytatva az 2023-as évben nyújtott teljesítményüket, nagyon magabiztos játékkal és kiváló teljesítménnyel abszolválták a soron következő kihívást is. A csapat ugyanis a három héten át zajló küzdelmek során tizenkét meccsen, negyvenhárom rúgott gólt mellett, csupán csat hetet kaptak, és veretlenül nyerték meg a tornát Baktalórántháza, Nagydobos és Petneháza remek erőiből álló csapatai előtt. A százszázalékos teljesítmény mellett, a torna legjobb gólvadásza is a beregi alakulatot erősíti, hiszen 20 góljával Mezei Benjámin érdemelte ki a legtöbb találatot szerző gólkirályi címet.

A négy korosztályt is sikeresen dirigáló, az U7, U9, U11 és U13-as alakulatot felkészítő trénert, Popovics Pétert kérdeztük. az elmúlt hónapok remekbeszabott csapatteljesítményéről:

A labdarúgásban, ahogy az élet más területein is, nincs olyan dolog, mint a százszázalékos siker. A sport mindig kihívásokkal jár, és a gyerekek számára is fontos, hogy a fejlődésre, tanulásra és az élvezetre összpontosítsanak, nem csak a győzelemre, amit nálunk a Vásárosnamény SE-nél meg is kaphatnak.

– kezdte gondolatait a csapat trénere.

Ha a százszázalékos sikerrel a gyerekek játékának vagy csapatának a győzelmét érted, fontos hangsúlyozni, hogy a tanulás, a csapatmunka és a fejlődés is ugyanolyan fontosak, mint a nyerés. A szülőknek és edzőknek támogatniuk kell a gyerekeket, hiszen ez a feladatunk. emellett nevelnünk kell őket az egészséges versenyzés, a tiszteletteljes viselkedés és az öröm megtapasztalása terén is. Szerencsés helyzetben vagyok, hiszen egy ütőképes csapatot tudtam felkészíteni és összeállítani, de ez természetesen nem működött volna a szülők áldozatos munkája és hathatós segítsége nélkül. Sokan elkísérnek minket, szurkolnak nekünk, ami nagy löketet ad nem csak a gyerekeknek a pályán, hanem pozitív visszajelzést ad számomra is, hogy jó után járunk a jövő megyei labdarúgó-utánpótlásának nevelésében is.

Egyesületünknél a Vásárosnamény SE-nél a gyerekek sportoltatása során az egészséges életmód, az önbizalom fejlesztése és a barátságok kialakítása is kiemelt jelentőségű. A labdarúgás, mint ahogy más sportágak is, remek lehetőséget kínál több korosztályt is felölelve, a gyerekeknek az életre szóló készségek fejlesztésére, és az egyéni, valamint csapatbeli sikerek megtapasztalására. Ennek megfelelő táptalajt nyújt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatóság által, az év minden szakaszában lebonyolított sportesemények, ahol a gyerekek folyamatos terhelés és megpróbáltatások mellett fejlődhetnek és tapasztalhatják meg a győzelem ízét  a kezeim alatt.

Az idei évünket és az újévet egy újabb futsal teremtornával zártuk le, ahol most azok a gyerekek kaptak lehetőséget, pár játékossal kiegészülve, akik a legjobb teljesítményt nyújtották az idény során. A bő keretünk ellenére, rengeteg jó képességű játékost nem tudtunk nevezni, hiszen a kiírásban csupán tizenegy játékost delegálhattam a csapatba. Az, hogy veretlenül zártuk a tornát nem csak az én érdemem, a gyerekek esze és a szíve, ahogy mindig a helyén volt, így ha néha szoros is volt a vége, a végjátékban soha nem estek kétségbe, végül a mérkőzés hajrájában több remek egyéni megoldásnak köszönhetően győztesen jöttünk le a pályáról.

Nagy öröm így kezdeni az az új évet, gratulálok mindenkinek a tornagyőzelemhez!

– összegzett Popovics Péter.

A torna utolsó napján egy igazi magyar labdarugó ikon, a sikerest karriert befutó Gazdag Dániel, a magyar válogatott oszlopos tagja, a 2017–18-as és a 2020–21-es szezonban az év gólját jegyző, valamint az év legjobb NB I legjobb játékosa címet is megnyerő, magyar kupagyőztes, az amerikai Philadelphia Union középpályás is tiszteletét tette a tornán. A válogatott labdarúgó rövid köszöntőjében, további sok sikert kívánt a az ifjú tehetségeknek. Üdvözlő szavait követően, a csapatok a közös képek elkészítését követően, a gyerekek autogramokat és pár biztató szót is kaphattak a válogatott labdarúgótól.

A bajnokság mérkőzései:

A gólvadászat végeredménye:

 

 

 

 


4 comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük