Közzétette - Kategória - Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Árad a Tisza: Tivadarnál harmadfokú, Vásárosnaménynál másodfokú készültség várható


A Tisza és a Bodrog folyók vízszintje jelentősen emelkedett a Kárpátokban történt olvadás és a hétvégi esőzések miatt, Tivadarnál harmadfokú, Vásárosnaménynál másodfokú készültség várható, de a következő napok hűvösebb időjárása enyhíthet az árvízhelyzeten – közölte az Időkép.

Képünk illusztráció

A Tivadar térségében ma várhatóan harmadfokú készültségi szintet megközelítő vízállás jelentkezik a folyón. Ez az állapot a Kárpátokban tapasztalt enyhe időjárásnak köszönhető, amely a Tisza vízgyűjtő területén a hótakaró olvadását indította el és ehhez még hozzá jöttek a hétvégi jelentős esőzések.

A MÚLT HÉTEN ÉSZLELT ÁRHULLÁMOT ÍGY EGY ÚJABB JELENTŐS VÍZSZINTEMELKEDÉS KÖVETI.

Nem csak Tivadarnál, hanem Vásárosnaménynál is hasonló helyzet alakul ki, itt a másodfokú készültségi szintet közelítheti meg a vízállás. A Bodrog folyónál is árvízvédelmi készültségi szintet meghaladó vízállásokra lehet számítani, ami további figyelmet igényel.

Azonban van ok az optimizmusra: az előrejelzések szerint a következő napokban hűvösebb időjárás várható, és jelentős csapadék sem prognosztizált. Ez kedvezően befolyásolhatja az árhullám levonulását, így újabb áradások nem valószínűek. Az aktuális helyzet tehát bár komoly figyelmet igényel, a közelgő időjárási változások reményt adnak a helyzet stabilizálódására.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük