Közzétette - Kategória - Filep Sándor, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek, Videóinterjú

Filep Sándor: ,,Több milliós iskolakezdési támogatásban részesül közel ötszáz gyermek Vásárosnaményban”


Filep Sándor, Vásárosnamény polgármestere

Az iskolakezdés időszaka a legtöbb magyar családnak megterhelő időszak. Nem csak a nagycsaládosoknak és az egyedülálló szülőknek kihívás, de még azok számára is, akik csak egyetlen gyermeket nevelnek, és mind a két szülő aktívan dolgozik. Ilyenkor nagy segítség az egy héttel korábban, augusztus 27-28-án érkező  családi pótlék. Mindezeken kívül azonban Vásárosnamény Város Önkormányzata idén is iskolakezdési támogatást biztosít a város 479 gyermeke számára – tájékoztatta szerkesztőségünket a város első embere, Filep Sándor.

A polgármester elmondta továbbá, hogy a támogatásra azon családok jogosultak, akik 2018. augusztus 1-jével bezárólag rendelkeznek érvényes gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultsággal. Az önkormányzat ezen kritériumok betartása mellett természetbeni támogatást nyújt élelmiszer, ruházat, valamint tanszer vásárlására felhasználható Erzsébet-utalvány formájában.

Elmondta továbbá, hogy az alapösszegű utalványból 202 darab kerül majd kiosztásra hatezer forint értékben, míg emelt összegben a 2H-s és 3 H-ás gyermekek esetében 277 darab, 6500 forintos utalvány kerül kiosztásra. Az alapösszegű utalvány összértéke 1.212.000 forint, míg az emelt összegűé 1.800.500 forint, így összesen 3.012.5oo forintnyi támogatással járul hozzá az önkormányzat a beiskolázás megkezdéséhez.

A támogatást jövő hét keddtől mind a három városrészen átvehető ezen támogatás 8:00 – 12:00 óra között. Vásárosnamény-Vitkán a Damjanich J. út 2. szám, míg Vásárosnamény-Gergelyiugornyán a Munkácsi út 2. szám alatt. Vásárosnamény belső városrészében lakó jogosultak személyesen vehetik át utalványaikat a Hivatal pénztárában 8:00 és 16:00 óra között.

Fontosnak tartotta megjegyezni továbbá, hogy akik a kijelöl napon nem tudták átvenni az utalványokat, azoknak lehetőségük lesz 2018. augusztus 29. napjától 2019. február 28. napjáig a Hivatal pénztárában felvenni.(ügyfélfogadási időben). Az utalvány átvételéhez kérjük hozza magával személyigazolványát, valamint lakcímkártyáját. Amennyiben a jogosult az utalvány személyes átvételében akadályozott, hozzátartozója az utalványokat kizárólag írásos meghatalmazás útján veheti át – zárta gondolatait a város első embere.

 


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük