fejlesztesek Vasarosnameny

Új főigazgatója van a kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórháznak

Kisvárda – 66 éves korában nyugdíjba vonult a kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórház főigazgatója Harsányi Imre. Az ország egyik leghosszabb szolgálati idejű kórházigazgatója 1996 októbere óta irányítja az intézményt, mely időszak alatt a kisvárdai kórház fejlődőképes, stabil és pozitív likviditású egészségügyi intézménnyé vált.

1996 óta jelentős beruházások történtek, ebből tavaly kiemelkedően 5,6 milliárd forint fejlesztés valósult meg az intézményben, melynek legfrissebb lépéseként a hetekben helyezték üzembe az ország egyik legmodernebb 1,5 tesla térerejű MR-berendezését.

„A gyógyítás az elsődleges, de a megfelelő működési háttér biztosítása nélkül ez nem lehetséges” – véli Harsányi Imre. „Az elmúlt húsz évben világszerte robbanásszerű fejlődés következett be az egészségügyi ellátásban, büszke vagyok arra, hogy ez a fejlődés a Felső-Szabolcsi Kórházban is jól érezhető. A szabolcsi emberek számára Kisvárdán technikailag sok minden lehetséges, ami gazdaságilag is megengedhető és szakmailag is indokolt. A Szabolcsban élő emberek is olyan életképes munkavállalók, mint az ország többi városában, ezért a kórházban nem működtetünk kiszervezett tevékenységet. A szakmai és üzemeltetési feladatokat az intézmény dolgozói sokkal költséghatékonyabban tudják ellátni, mint a külső szolgáltatók. Ennek is köszönhető, hogy intézményünk költségvetése hosszú-hosszú évek óta pozitív szaldójú. Évek munkája során kialakult egy együttműködő, multidiszciplináris team. Így a sikerült megvalósítani, hogy emberséges környezetben, korszerű eszközökkel, jó szakembergárdával betegeink és egymás megbecsülésével, az emberi jogok tiszteletben tartása mellett, intézményünknek a gyógyító munkában jó hírnevet szerezni, és azt megtartani. Jól prosperáló, bővített alapszakmás városi kórházunk elfogadottságát nem csak a külső ellenőrzések eredményei, hanem az ellátási területünkön kívülről, a bodrogközi és tiszaháti kistérségből érkező betegeink relatíve magas aránya is alátámasztja.”

hegyi henrik02A Felső-Szabolcsi Kórházat ez év április 1-től megbízott főigazgatóként Hegyi Henrik, a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórház korábbi gazdasági igazgatója irányítja. Hegyi Henrik közgazdasági szakokleveles gazdasági üzemmérnök, egészségügyi minőségbiztosítási szakértő és mérlegképes könyvelő, jelenleg a Debreceni Egyetemen egészségpolitikai szakértői tanulmányokat folytat. 1993-2005 között a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egészségbiztosítási Pénztár munkatársa, 2003-2005 között igazgatóhelyettese. 2005-2011 között a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórház gazdasági igazgatója, 2009-2010-ben a megyei Egészségügyi Holding Zrt. gazdasági főigazgató-helyettese. 2011 óta saját tanácsadócége élén változásmenedzsmenttel és pályázatmenedzsmenttel foglalkozik.

„A Felső-Szabolcsi Kórház sikeres intézmény. Főigazgatói tevékenységem két alapvető feladatra koncentrál: stabil ellátási színvonal a betegeknek és stabil munkahely a dolgozóknak” – jelezte Hegyi Henrik. – „A gyógyítás minőségét és a szakmai színvonalat ugyanolyan magas szinten kell megőrizni, ahogyan ez az elmúlt években is jellemezte intézményünket, de ugyanannyira fontos, hogy 800 munkavállalónk számára biztonságos és prosperáló munkahelyet tartsunk fenn.” – zárta szavait az új megbízott főigazgató.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!