Közzétette - Kategória - Fejlesztések a Beregben, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Folytatódnak a városfejlesztési munkálatok a Bereg szívében, Vásárosnaményban


Vásárosnamény – A mindennapokat érintő koronavírus járvány-helyzet sem szab gátat, a Bereg szívében zajló folyamatos karbantartási és városfejlesztési munkálatoknak.

Városszerte, a központi városrész mellett a külterületeken, annak főbb csomópontjában, valamint a város frekventált közlekedési helyein is zajlanak a fejlesztések. A zöldfelületnövelő, pakolóhely-teremtő, valamint a városszépítő munkák mellett, a közlekedésbiztonságot növelő beruházások is egyre-másra fejeződnek be. Az Önkormányzat pozitív gazdálkodásának köszönhetően, a városlakók jelzéseit és kérését figyelembe veszik egy-egy fejlesztés során, így számos önköltségű beruházással segítik a város biztonságosabbá és élhetőbbé tételét.

Lakossági jelzést figyelembe véve, elsőként a Vásárosnamény-Kisvarsány között létesült kerékpárút mentén zajlottak önkormányzati munkálatok, Popovics János és Popovics Péter vásárosnaményi vállalkozók bevonása mellett. A Micromine Kft. kivitelezésében zajló munkálatok során a tükör kiszedését követően, tört betonnal töltötték fel a területet, melynek behengerlését követően, hidegaszfalttal való kiékelése és annak behengerlése történt meg. Járhatóvá téve a kerékpárút menti útszakaszt mind a gyalogos, mind a személygépkocsik számára.

Megújult továbbá a Jókai úti parkolót határoló kerítések is, valamint annak környezete. A szintén a Micromine Kft. kivitelezésében elkészül 85 méter hosszú kerítés nyomvonalának kitermelése kézi erővel történet meg, 50 cm mélységben és 40 cm szélességben. 
A kivitelezés során a kerítés oszlopainak kitűzését és beépítését követően, 30×30 cm-es falazóblokkokkal történt meg a szintre emelés, oszlopok behelyezése, beállítása és a falazóblokkok betonnal való beöntése. A kerítés alapja 25 köbméter, C12-es betonból került kiöntésre, Felhasználásra került továbbá 10-es betonacél a vasbetonszereléshez, 190 darab falazó blokk, 55 db vasoszlop, valamint 85 méternyi 1,80 méter magasságú drótháló és ugyanennyi nádkerítés.