Közzétette - Kategória - Elsőkézből a Beregből, Fejlesztések a Beregben, Filep Sándor, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Folytatódik az illegális szemétlerakók felszámolása Vásárosnaményban


Vásárosnamény – Sajnos van dolguk bőven Vásárosnamény Város Önkormányzatának munkatársainak, valamint a helyi civilekből alakult természetvédőknek, akik a helyi illegálisan elhelyezett hulladék begyűjtésével és a lerakók felszámolásával foglalkoznak. Nincs könnyű helyzetben Vásárosnamény, amikor a városban fellelhető illegális szemétlerakók felszámolását végzi, hiszen véget nem érő feladatot lát el – sajnos. Vásárosnaményban rengeteg olyan terület található, amely alkalmas a természetkárosító tevékenységre. Az idei esztendő első felében már közel annyi szemetet takarított el az Önkormányzat, mint tavaly az egész év során – tájékoztatta szerkesztőségünket Filep Sándor polgármester.

Vásárosnamény – Vásárosnamény Város Önkormányzatának élhetőbb városképének kialakításához, elengedhetetlen a közterületen fellelhető illegálisan lerakott, elhagyott hulladék felszámolása, elszállításának és kezelésének elősegítése. Az önkormányzat munkatársai a tucatnyi közös felderítő akció ellenére, újra több helyszínen találtak olyan szemétkupacokat, amelyek nemcsak a szemünket bántják, mert rontják a tájképet, hanem veszélyesek környezetünkre is – mondta Filep Sándor.

Az önkormányzat munkatársai, valamint Popovics Péter és Popovics János egyéni vállalkozó hathatós segítsége mellett, a Kraszna és Széchenyi utca végén található illegálisan lerakott szemetet számolták most fel. A hulladékot kézi és gépi rakodással különböző méretű konténerekbe gyűjtve szállították el. Az önkormányzat az elmúlt évek során az illegális hulladéklerakók megszüntetése során több, mint ezer köbméter mennyiségű szemetet gyűjtött össze és szállított el Vásárosnamény különböző városrészeiből, ami több millió forintjába került a városnak. A felszámolt lerakók helyszínét a vásárosnaményi közterület-felügyelők fokozottan és rendszeresen ellenőrzik majd ezt követően – zárta gondolatait Filep Sándor polgármester.