40 eves vasarosnameny logo fejlesztesek Vasarosnameny

nagyecseden-talalkozhattak-szatmar-reformatusai

Hatodik alkalommal került sor a Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület által szervezett találkozóra, melynek harmadjára volt a házigazdája Nagyecsed. Lelki táplálkozás után kulturális programokra is sor került.

Magyarország egyik legnagyobb református temploma megtelt szombaton délben, amikor Csomós József a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke hirdetett Igét. Ezt követően Csűry István királyhágómelléki főpásztor szolgált. Szót kaptak a történelmi Szatmár megye esperesei is, majd a politikum részéről Kovács Lajos helyi polgármester és Fülöp István parlamenti képviselő is szólt a gyülekezethez. Közreműködött Varga Sándor színművész, Szabó Éva, Csaholczi Gusztáv, a Nagyecsedi Református Egyházközség Énekkara és a Mátészalkai Zenebarátok Kórusa.

Az istentisztelet után a Vásártéren várták a különböző programok a szatmári reformátusokat. A Szolgálat Zenekar után többek között Pataki Attila és Homonyik Sándor is énekelt. Közben jó hangulatú beszélgetésekkel erősítették a határon túli összetartozást, bizonyítva, hogy a Krisztus után vágyó emberek szívébe nem lehet határt vonni.

Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!