Közzétette - Kategória - Elsőkézből a Beregből, Fejlesztések a Beregben, Filep Sándor, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Bel- és csapadékvíz elvezető rendszer korszerűsítés történt Vásárosnamény több utcájában


Vásárosnamény – A koronavírus-járványhelyzet ellenére több utcában is megvalósult a csapadékvíz-elvezetőrendszer fejlesztése. mely a városlakók biztonságát, a városi utak szolgáltatási színvonalának emelését szolgáló beruházások következő üteme a Bereg szívében.

Ebben az évben több helyszínen is megvalósult, Vásárosnamény csapadékvíz-elvezető rendszerének fejlesztése. A város saját erőforrásaiból  megvalósuló projekt célja, a belterületi csapadékvíz elvezetési rendszer továbbfejlesztése, karbantartása, ezzel együtt a környezetbiztonság növelése, a környezeti állapot javítása a belterületek belvíz-, és helyi vízkár veszélyeztetettségének csökkentése. Továbbá a meglévő csapadékvíz- elvezető, belvízelvezető rendszer különböző műszaki megoldásokkal történő felújításával, a hiányzó elvezető építmények kialakítása, pótlása és karbantartása. További cél a megújult csapadékvíz- elvezető rendszer hosszú távú fenntarthatóságának biztosítása, amely segíti a további környezeti károk elkerülését, valamint a fejlesztés megvalósításával a csapadékvíz okozta károk minimalizálása, az épített környezet értékeinek és természeti értékek megóvása, amely az önkormányzatot és az érintett lakosságot egyaránt terheli.

A városfejlesztési koncepció folyamatos karbantartási munkáira azért van szükség, mert a város természeti adottságaiból adódóan is veszélyeztetett ebből a szempontból, ezért sem állhatnak le a fejlesztések. Vásárosnamény Város Önkormányzatának szakemberei ezúttal a megsüllyedt aknafedelek rekonstrukcióját, valamint az elzáródott csapadékvíz csatorna hálózat tisztítását végezték. A fejlesztések üteme folyamatos, így a Bartők Béla, a Kossuth Lajos, a Rákóczi, a Bereg közben, valamint a napokban az Orbán Balázs körút teljes szakaszán is befejezték a munkálatokat a szakemberek. Az említett településrészek voltak a legkockázatosabb részei Vásárosnaménynak, ezért is kellett ezekkel kezdeni a fejlesztő beruházásokat. A csatorna rekonstrukció mellett a szakaszokon a résfolyóka, padkafolyóka, rézsűburkolat kiépítése, járda burkolat rekonstrukciója is elkészült.

A városfejlesztésről Filep Sándort, Vásárosnamény polgármesterét kérdeztük aki, mint mondta:

A közfoglalkoztatott brigádjaink rendszeresen és hatékony munkát végeznek. Nagyon sokan úgy gondolják, hogy ezen foglalkoztatási formára már nincs szükség. Ugyanakkor mi látjuk, hogy nagyon sok olyan apró dolog van, ami valójában nem apróság, hiszen a csapadékvíz-elvezetése, a rendszerek mozgatása, az utak karbantartása, rendbetétele ez mind-mind kiemelt és fontos feladat számunkra. Jelenleg a csapadékvíz-elvezető rendszerek kiépítésén dolgoznak az Orbán Balázs körúton az embereink és odafigyelnek arra, hogy a csapadékvíz-elvezetőket tisztítva, karbantartva folyamatosan tudjuk biztosítani a víz elvezetését

-zárta gondolatait a város első embere, Filep Sándor.

A városban zajló munkálatokat, valamint a polgármesterrel készített interjút , itt tekintheti meg: