Közzétette - Kategória - Fejlesztések a Beregben, Gergelyiugornya, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Útjavítási és útkarbantartási munkálatok indultak a gergelyiugornyai Tisza-parton


Vásárosnamény – A koronavírus-járványhelyzet közepette sem állt meg az élet a Bereg szívében, Vásárosnaményban. Számos, a város egészét érintő fejlesztés valósult meg, Vásárosnamény központjában és annak kerületeiben. Az infrastrukturális fejlesztések a gergelyiugornyai Tisza-partot is elérték, ahol az üdülőövezet négy szakaszán is útfejlesztés valósult meg. Ezen területek ugyanis esős időben sokszor járhatatlanná váltak a sártól, melynek következtében gödrök és egyenetlenségek is keletkeztek, melyek ellehetetlenítették az utak megfelelő használatát.

Az útfejlesztést az Önkormányzat megbízásából, a vásárosnaményi Micromine Kft, kivitelezésében végezte, a fent említett földutakat járhatóvá téve ezzel, annak burkolatának megerősítéssel. A darált építési törmelék felhasználásával történt útépítés során, így természetbe illő, környezetbarát rekonstrukciót valósított meg a város.

Az üdülőövezetben az útfelújítási munkálatok során, elsőként a földutak iszaprétegének leszedése történt meg, majd a terepegyenlőtlenségek kijavítása után, megközelítőleg 160 köbméter darált betont dolgoztak be a szakemberek. A körülbelül 15 cm vastagságban, 3 m szélességben bedolgozott útalap felületének egyengetése után, végül az útszakaszok simító hengerelés valósult meg gépi erővel.

– mondta szerkesztőségünknek Popovics Péter, a kivitelezés végző cég egyik vezetője.

A Tisza-parton történő fejlesztések sora ezzel nem ért végett, hiszen számos, több tízmillió forintos beruházás valósul meg a közeljövőben, a város eme kiemelt turisztikai szakaszán.