Közzétette - Kategória - Beregi Sport krónikák, Elsőkézből a Beregből, Gergelyiugornya, Megyei és hazai sport hírek, Megyei- és térségi programajánló, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vásárosnaményi sporthirek, Vezér cikkek

Tour de Vásárosnamény – A megye figyelme ismét Vásárosnaményra szegeződik


Vásárosnamény – Filep Sándor polgármester fővédnöksége mellett újabb nívós, országosan is nagy népszerűségnek örvendő sporteseménynek adott otthont Vásárosnamény. Az immár negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Tour de Vásárosnamény-ról Liptákné Juhász Anikót, a verseny egyik szervezőjét kérdeztük.

Vásárosnamény – Szeptember 12-én ismét a Tour de Vásárosnamény kerékpáros versenynek adhat otthont városunk. Az Atlantika Vizividámpark előtt lesz a rajt, a versenynek  egy része a töltéskoronán zajlik majd kivezetődik a főútra. Itt elsősorban versenyzők vehetnek részt, de ezt a versenyt sikerült a szervezőkkel úgy megszervezni, hogy a profik elrajtolása után, bárkinek lehetősége legyen megméretnie magát. Gondoltuk, hogy ha már felépítettük a csipes időmérő kapukat, akkor adjunk lehetőséget arra, hogy aki szeretné kipróbálni magát, mindenféle kötelezettség nélkül. Várunk mindenkit aki a rövidtávon, esetleg a hosszútávon kipróbálná magát.

Az olimpiai 5 próbázók számára, valamint a régióban élő kerékpárosok számára kiírt teljesítmény túrát, illetve U19 férfi, felnőtt-férfi, master férfi és felnőtt női korcsoportok számára kiírt nyílt országúti kerékpárversenyt rendez 2020. szeptember 12 (szombat) 9:00 órai kezdettel, a Vásárosnamény Város Önkormányzata, és a Nyírségi Kerékpárosok Sportegyesülete.

1. Verseny védnöke:

  •   Filep Sándor Vásárosnamény Város polgármestere

 2. Verseny Rendezője:

  • Vásárosnamény Város Önkormányzata,

Társrendező, szervező:

  • Nyírségi Kerékpárosok Sportegyesülete (NYKSE)

 3. Verseny célja:

Az olimpiai 5 próbázók számára pontszerzési lehetőség biztosítása, valamint a régióban élő felnőtt és utánpótlás korú kerékpárosok részére versenyzési körülmény biztosítása, az országúti szakág népszerűsítése.

4. Verseny helyszíne, központja:

Atlantika Vízividámpark, 4803 Vásárosnamény, Gulácsi út, 56.   GPS: 48.120041, 22.347686

5. Verseny időpontja:

2020. szeptember 12. (szombat 11.00 óra)

6. Nevezés módja:

A versenyen minden igazolt illetve amatőr versenyző indulhat, aki szabályosan benevez. Nevezés az: nyksenevezes@gmail.com címen lehetséges (http://www.nykse.hu/)

7. Nevezési határidő:

2020. szeptember 12. (szombat 10:00 óra), Előnevezés esetén: 2020. szeptember 10. éjfél

8. Nevezési díj:

Előnevezéssel (2020. szeptember 10. éjfélig)

Felnőtt, Master: 1 500 Ft,

Utánpótlás korcsoportok esetében 1000 Ft (helyszínen fizetendő, a leadott nevezés figyelembe vételével)

Helyszíni nevezés esetén: 3 000 Ft

9. Korcsoportok:

Junior fiú (2002 vagy az után született),

felnőtt ffi (2001 – 1981 között született),

master ffi (1980 vagy az előtt született),

felnőtt női (2001 – 1981 között született).

A rendezőség engedélyével nehezebb korcsoportba (fel) lehet nevezni. Felnevezés esetén e-mailben jelezni: kerekpar.nykse@gmail.hu

10. Értékelés:

Az olimpiai 5 próba távok teljesítésének pontozása a 14. pontban feltüntetve.

A verseny győztese az a versenyző, aki a szabályok betartásával a legrövidebb idő alatt teljesíti a távot. A versenyben minden korcsoport külön kerül értékelésre.

11. A verseny távjai:

A verseny távja

22km (fordító),

36km (1 kör) illetve

92km (5 kör)

A közép és hosszú táv véghajrás.

12. Limit:

A versenyen limit nincs.

13. Díjazás:

A távokat teljesítők az olimpiai 5 próba szabályrendszere szerint igazolást kapnak az adott táv teljesítéséről.

A versenyen részt vevők 1-3 helyezettjei minden kiírt korcsoportban: éremdíjazásban részesülnek, valamint a kiírt korcsoportos értékelésben szereplő Szabolcs Szatmár Bereg Megyei lakcímmel rendelkező legjobb eredményt elérő induló, megkapja a címért járó Bajnoki mezt.

14.Olimpiai 5 próba pontozás:

A távok teljesítői az alábbi pontokat kapják:

  • Rövid táv  –  22km       1 pont
  • Közép táv  –  36km      2 pont
  • Hosszú táv –  92km      4 pont

15. Program:

2020. szeptember 12. 9.00 óra rajtszám átvétel

10.15 óra technikai értekezlet

11.00 óra RAJT

13.30 óra Várható célba érkezés (hosszú táv)

14.00 óra Eredményhirdetés

16. Verseny útvonala:

A verseny útvonala: . (térkép mellékelve)

17. Verseny számok:

      –  Rövid táv     (22km fordítós) , nincs időeredmény alapján értékelés, csak az olimpiai 5 próba rövid táv teljesítése számít

      –  Közép táv    (36 km 1 kör) a felnőtt női korcsoport számára kiírt Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Bajnokság, a többi induló számára csak az olimpiai 5 próba középtáv teljesítése számít.

      –  Hosszú táv    (92 km 5 kör) az U19 fiú, felnőtt ffi, master ffi korcsoportok számára kiírt Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Bajnokság, a többi induló számára, csak az olimpiai 5 próba hosszú táv teljesítése számít.

Természetesen a Bajnokságban résztvevők számára is leigazolásra kerül az adott olimpiai 5 próba távjának teljesítése!

A közép és hosszú táv résztvevői közös tömegrajttal indulnak 11.05-kor a Rajt – Cél területről. A rövid táv résztvevői szintén tömegrajttal indulnak 11.07-kor.

18. Eredményhirdetés:

A verseny befejezése után a program szerint. Az eredményhirdetés helyszíne, Atlantika Vízividámpark, 4803 Vásárosnamény, Gulácsi út, 56.   GPS: 48.120041, 22.347686 (a nevezés helyszínével azonos)

Az eredményhirdetésen a versenyző köteles tiszta, egyesületi ruhában, valamint zárt sport – edző lábbeliben megjelenni! Sportágunk népszerűsítése érdekében az eredményhirdetésen való részvétel MINDEN RÉSZTVEVŐNEK KÖTELEZŐ!

19. A versenybíróság:

A versenybíróságot a rendező szerv kéri fel.

20. Tájékoztatás:

– Rajtszámok: A versenyzők kötelesek a szervezők által kiadott rajtszámokat a mezen hátul jobb oldalt viselni, amelyeket a verseny előtt vehetnek át 9.00 órától, a versenyközpontban. A rajtszámhoz adott chipek visszaszolgáltatása a verseny után mindenkinek kötelező!

– A versenyzőknek követniük kell a rendőrség és a biztosítást végző szervek utasításait.

– Kísérő gépkocsik: a versenyen gépjárművel való kísérés nem engedélyezett. A mezőnyt neutrál, illetve záró autó kíséri.

– Zárt kemény héjú fejvédő használata kötelező!

– A versenyen indulni csak műszakilag felkészített, sérülésmentes kerékpárral lehet.

 -Könyöklő használata a mezőnyversenyen tilos!

– A versenyen mindenki saját felelősségére indul, balesetért és az abból adódó károkért a rendezőség nem vállal felelősséget, a helyszínen mentő, orvosi kocsi biztosítva lesz. A versenyen az MKSZ, illetve az olimpiai 5 próba szervezői által hozott szabályok ide vonatkozó szabályrendszere a mérvadó.

Kórházak:            Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Jósa András Oktatókórház Szakrendelője

Mentőállomás:    4800. Vásárosnamény, Jókai út. 48         GPS.:48.123644, 22.318131

Kontakt.:        Solymosi János versenyigazgató : kerekpar.nykse@gmail.hu (Tel.: +36-30/435-2992)

Eredményes és sikeres versenyzést kívánnak a szervezők.

TdV Kiírás02