Közzétette - Kategória - Bereg, Szatmár és Rétköz térségi krónikái

Hazaküldték a mátészalkai ügyeletről, másnap meghalt az egyéves kisfiú


Képünk illusztráció

Meghalt egy egyéves porcsalmai kisfiú egy nappal azután, hogy a mátészalkai ügyeletes orvos a hányással és hasmenéssel küzdő gyereket hazaküldte. Családja szerint az ügyeletes orvos hibázott, a gyerek édesapja az ATV Híradójának azt mondta, hogy „

„Az orvossal szeretnék beszélni, a családjával, hogy el tudjam neki mondani, milyen fájdalmat csinált nekünk. Érezze ő is meg a családja is, amit nekem okoztak. Csak ennyit szeretnék.”

A település polgármestere szerint nagyon sokan panaszkodnak az új ügyeleti rendszerre, mert míg korábban négy orvos ügyelt a körzetben, mostanra mindössze egy maradt. Gyerekorvosi ügyelet pedig nincs a mátészalkai körzetben. Kanyó Imre szerint megrázta települést az eset, amit szerinte az okozhatott, hogy mindenféle különösebb vizsgálat nélkül hazaküldték a mátészalkai kórházból. A porcsalmai háziorvos szerint az új ügyeleti rendszer sok veszélyt rejt magában.

„Borzalmasan túlterhelt lehet az a kolléga, aki délután kettőtől ott van a mátészalkai ügyeleten, Tudniillik, mi délután 2 óráig vagyunk, ezután még két órát be tudunk segíteni, de utána minden, az egész térség odazúdul”

– tette hozzá Fülöp Magdolna.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük