Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Itt a javaslat: További pluszpontokat szerezhetnek a diákok a honvédelmi alapismeretek tantárggyal


Szeretnék, ha a Honvédelmi alapismeretek tantárgyat felvennék az OKTV tantárgyai közé – mondta a Honvédelmi Minisztérium helyettes államtitkára. Így az elért eredmények további pluszpontokat jelenthetnek a felvételinél.

Kiemelt cél, hogy a honvédelmi nevelés az oktatás egészébe, a tanórai és a tanórán kívüli tevékenységekbe is beépüljön – mondta a honvedelem.hu-nak Czermann János, a honvédelmi tárca stratégiáért és humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára, amit a Pénzcentrum,hu szemlézett. Mint kifejtette, ehhez a pedagógusokat is meg akarják nyerni, szeretnék, hogy a tanárjelölt hallgatók egyetemi éveik alatt önkéntes tartalékosok lennének, illetve, ha a Honvédelmi alapismeretek tantárgyat felvennék az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV) tantárgyai közé.

A versenyen elért eredményekért a tanulók a felsőoktatási felvételi eljárás során többletpontot kaphatnak, illetve az egyes tantárgyak legjobb felkészítő tanárai is díjazásban részesülnek. Ez motiválhatja a tantárgyat tanulókat és a pedagógusokat a Honvédelmi alapismeretek tantárgy tanulására és annak magas szintű oktatására, a tanulók felkészítésére

– magyarázta. Egyébként a katonai szolgálat már most pluszpontokat jelent a felsőoktatási felvételinél. Aki hat hónapra önkéntes tartalékosnak áll az 16, aki a hat hónap alatt a szakkiképzést is teljesíti az 32, aki pedig újabb hat hónapot vállal annak 64 többletpontot kap.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük