Közzétette - Kategória - 40 éves Vásárosnamény, Filep Sándor, Vásárosnamény hírei, Vezér cikkek

Tavaszi színvarázs és virágharmónia a Bereg szívében, Vásárosnaményban


Tavaszi színvarázs és virágharmónia a Bereg szívében, Vásárosnaményban

Vásárosnamény – A Bereg szívében immár csalhatatlanul mosolyog ránk a tavasz megannyi tündéri csodája. Az évszak beköszöntével újra és újra felfedezhetjük, milyen csodaszép beregi városban is élünk, és Vásárosnamény mennyivel több szépséget rejteget, mint azt sokan gondolnák.

A város ilyenkor megtelik élettel, hiszen annak közterei, parkjai színpompás színekben tündökölve csábítják ki a parkokba, a közterekre a városlakókat. Az újjáéledő beregi természet is sok-sok színes, csodás látványt tartogat ilyenkor számunkra. Vásárosnamény Város Önkormányzata idén is mindent megtett, hogy tudatos városszépítő munkájuknak köszönhetően a természet mellett, gondozásukban is  páratlan élménnyel gazdagodhasson mindaz, aki tesz egy sétát a szabadban. A hóvirágok és téltemető után ugyanis mostanra ragyogó, több, mint tízezer különféle színű tulipánokkal, nárciszokkal, árvácskákkal szépültek meg a város kerületei és központi része. A rügyező fák, virágzó bokrok, éneklő madarak és csodálatos parkjaink melengetik tavaszváró szívünket, mely sétákhoz, kerékpározáshoz vagy éppen futáshoz is festői hátteret biztosít.

Az évről-évre szebb arcát mutató Vásárosnamény, városszépítő munkáiról annak vezetőjét, Filep Sándort kérdeztük:

Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is már ősszel megkezdődnek a munkálatok. A talaj-előkészítő munkákat követően közel 11.000 darab , tulipán, rózsa és díszfa díszíti mostanra a festői szépségű város közterületeit – mondta a városvezető. Vásárosnamény Város Önkormányzat gondozásában történő ültetéseket gondos tervezés előzte meg, ahol a virágok megválasztásánál fontos szempont volt, hogy tél végétől késő tavaszig folyamatosan legyenek virágzó növények. A Városi Kertészet fáradhatatlan munkája, illetve Heteiné Balázsi Margit tervező munkája által 2300 darab, tucatnyi színben pompázó tulipán, 350 darab rózsatő, 8050 darab árvácska és több tucat díszfa csemete díszíti, a város három kerületének számos pontját. A kertészet emellett különleges formájú és mintázott ágyásokat alakítottak ki városszerte, melynek eredményeképpen ismét egy színpompás városkép vár minden városlakót és ide érkező turistát – zárta gondolatait a polgármester.

 


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük