Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Fürdőbezárási hullám indulhat ősszel – Újabb gyógyfürdő húzza le a rolót az elszálló rezsiárak miatt


Október 1-től határozatlan ideig zárva lesz a Tölgyes Strandfürdő Jászapátiban a növekvő energiaárak és rezsiköltségek miatt. A városüzemeltetés vezetője a lépés szükségességet indokolta egy helyi kötődésű televíziónak.

Fotó: programturizmus.hu

A Jászsági Térségi Televízió közösségi oldalán jelent meg az a hír, miszerint a növekvő energiaárak és rezsiköltségek miatt október 1-től határozatlan ideig zárva tart a Jászapátiban lévő Tölgyes Strandfürdő.

A lépés azért vált szükségessé, mert az egyre növekvő energiaárak, rezsiköltségek miatt a tervezettnél sokkal nagyobb költségeket voltak kénytelenek elkönyvelni

– fogalmazott Karkus Kálmán, a jászapáti városüzemeltetés vezetője.

A létesítmény az idei nyáron kiemelkedően sikeres szezont produkált, és általában télen is három medencével szokott nyitva lenni. A jászapáti strandfürdő még az 1960-as évek elején épült.

2021-ben a strand repertoárja új csúszdarendszerrel is bővült, ami mintegy 200 millió forintból valósult meg. Ahogy arról korábban  beszámoltunk, többek között a balatonboglári uszoda volt kénytelen felfüggeszteni a működését határozatlan időre.

Kántás Zoltán, a Magyar Fürdőszövetség elnöke korábban arról beszélt, hogy az energiaárak emelkedése és a vendégszám visszaesése miatt a jövő év első feléig akár a magyarországi fürdők fele is bezárhat.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.