Közzétette - Kategória - Elsőkézből a Beregből, Fejlesztések a Beregben, Filep Sándor, Gergelyiugornya, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek, Videóinterjú

Új játszótéri elemekkel gazdagodott az iskola és a sportpálya is Gergelyiugornyán


uj jatszoteri elemek gergelyiugornyaVásárosnamény-Gergelyiugornya – A szülők és a kicsik legnagyobb örömére, újabb vásárosnaményi játszóteret fejlesztett az önkormányzat a Bereg szívében. A gyermekek szórakozását elősegítő új játékok már kikerültek helyükre, melynek a Vásárosnamény-Gergelyiugornyán székelő Eötvös József Általános Iskola és AMI Petőfi Sándor Tagintézményének udvara, valamint a Művelődési ház és Gergelyiugornya SE sportpályája közötti terület ad helyett – tájékoztatta szerkesztőségünket Filep Sándor polgármester.

A gergelyiugornyai városrész több helyszínén történő bővítéseket Vásárosnamény Város Önkormányzata, illetve európai uniós források felhasználásával finanszírozták. Idén nyáron nem csak a játszóterek bővültek, hanem egyéb kültéri elemek is kihelyezésre kerültek, mint kerékpártárolók, szemetesek és kültéri padok is. Összességében az Eötvös József Általános Iskola és AMI Petőfi Sándor Tagintézményének udvarára három játékeszköz került kihelyezésre, mint a csúszdaház, rámpás kapaszkodóval, a fészekhinta és egy drótkötélpálya. A Művelődési ház és Sport pálya közötti területen hét játékeszköz került kihelyezésre, így homokozó, pollyball, két darab rugós játék és mérleghinta, valamint egy többfunkciós mászóka. E mellett két darab háttámlás pad és szemetes kuka, valamint öt személyes kerékpártároló is telepítésre került, mellyel Vásárosnamény és minden kerületében megtörténtek a kisebb-nagyobb játszótér fejlesztések.