Közzétette - Kategória - Elsőkézből a Beregből, Fejlesztések a Beregben, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Dinamikus ütemben halad a vásárosnaményi parkolóépítési program


Vásárosnamény – Dinamikus ütemben halad Vásárosnamény Város Önkormányzatának parkolóépítési programja, melynek célja a parkolási gondok felszámolása és a biztonságosabb közlekedés növelése.

A nagyszabású beruházások hosszú távú, tervezett parkoló- és útépítési program részeként valósulnak meg városszerte. A városfejlesztési munkaterv keretein belül, immáron évről évre újítanak fel utakat, építenek újabb parkolókat, ami egyebek mellett azért is szükséges, mert egyre több a személygépkocsi a városban. A kialakított parkolóhelyek a város teherbíró képességének megfelelően kerültek kivitelezésre, ahol a díszburkolatú parkolóhelyek kialakítása nyomán a környezet is rendezettebbé válik, növelve ezzel a zöldfelületek számát.  A hamarosan befejezésre kerülő parkoló a Jókai úton található, mely az Eötvös-kúria szomszédságában vásárolt ingatlanon valósul meg. A hamarosan átadásra kerülő parkoló mellett az elmúlt években több, mint száz új parkolóhelyet alakított ki az önkormányzat a parkolási nehézségek enyhítése érdekében. A pakolóhelyek bővítésére irányuló program ezzel nem ér véget, hiszen az Önkormányzat tervei között szerepel a Szabadság tér mögötti területen, egy megközelítőleg nyolcvan férőhelyes parkoló kialakítása is.