Közzétette - Kategória - Elsőkézből a Beregből, Filep Sándor, Gergelyiugornya, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Filep Sándor: „A Tisza-part rendezett, gondozott, ápolt lesz az árvíz levonulása után!”


Vásárosnamény – Jelentős árhullám érte el a Tisza folyó vásárosnaményi partszakaszát, mely ismét komoly  feladatokat ró majd Vásárosnamény Város Önkormányzatára. Az árhullámról, a tetőzést követő vízkár-elhárítási tervekről Filep Sándor, Vásárosnamény polgármesterét kérdeztük.

Az árvíz a nyakunkon, reményeink szerint a tetőzés pillanataiban vagyunk. Szeretett folyónk közül a legszeretettebb a Tisza, igencsak meglepett bennünket, hiszen a Szamossal egyetemben, hatalmas mennyiségű vizet hozott ide a térségünkbe. Nyilván az is gong, hogy mire a turizmus, Tisza-parti élet, a pihenés a nyári szünet lekezdődhetne, akkor egy újratervezésünk van. Az Önkormányzatunk tisztességgel felkészült a nyárra, rendbe tettük a Tisza-partot, fűnyírások, gallyazások megtörténtek.

Nyilván nagyon sokan jelzik a fakivágások esedékességét. Mi ezt tudjuk, tisztában vagyunk vele! Ez egy olyan ütemezett dolog lesz, amihez forrás kell, mostani információim szerint 80 millió forint lenen az a keretösszeg, amiből a Tisza-partot olyan állapotba lehetne hozni, ami a közmegelégedésnek megfelelne. Én arra kérek mindenkit, hogy mindig nézzen szét a Tisza-parton, amikor leül szalonnát sütni, amikor baráti körrel beszélget. Ez szeszélyes időjárás bizony előre vetíti azt, hogy bármikor ránk törhet egy vihar, bármikor feljöhet egy felhőszakadás, amely kapcsán jobb biztonságban lenni. Én arra kérek mindenkit, hogy együtt vigyázzunk egymásra. Mi is azon vagyunk, hogy az ütemezett fakivágás megtörténhessen, de jelen helyzetben az Önkormányzatnak nincsen 80 millió forintja alapból, úgyhogy keressük erre is a forrásokat. 

A Tisza-partot nagyon szépen előkészítettük a nyárra, de most ezt újra elfogjuk kezdeni. Már ígérhetem bizton mindenkinek, hogy a víz levonul, a part átmosása, a közterületek megtisztítása megtörténik majd, tűzoltóinkat bevonjuk majd.

Nagyon köszönöm a vállalkozóink hozzáállását, folyamatosan tartottuk a szálat, az EON pozitívan állt hozzá segített bennünket, a FETIVIZIG tette a dolgát. Nagyon szépen köszönöm Dobos Zoltánnak, aki a gondnoki tevékenységei közül, elsőként és a lehető leggyorsabban megkapta ezt a vizet, ezáltal a plusz háromszoros munkát is. De állunk elébe és a kis csapatával rendbe fogja tenni a partot.

Látjuk azt, hogy a nyári programok augusztusban indulhatnak majd a Tisza-parton. A júliusi hónaphoz az Önkormányzat nem nyúl hozzá. Nyilván vannak különböző kezdeményezések, vállalkozók, programszervezők megteszik a magukét. Ez a nyár sajnos ilyen lesz!

Egyet ígérhetünk! A Tisza-part rendezett, gondozott, ápolt lesz a víz levonulása után!

Én kérem azt, hogy ahogy eddig, ezután is jelezték ha még is olyan dolgot látnak ami nem oda illő. Legyen egy szép nyarunk, reméljük ez az időszak is egyszer véget ér, mert ahogy szoktam mondani, a rosszra, mindig jó jön! Várjuk a jót, várjuk azt, hogy minél többen fel tudjanak töltődni Gergelyiugornyán, mint ahogy a Szilva Fürdőben is. Örömmel tapasztaltam a múlt heti nyitás, az Atlantikával is egyeztettünk, voltam lent. E hónap végen, a következő hónap elején kezdenek ők is, az áram problémáik megoldódtak. A Movie Planet várja a látogatót. Akik pedig kerékpárral érkeznek, azok térjen be a Tourinformba, nézzék meg a lehetőségeinket. Így lehet az , hogy egy özönvíz után, egy özönlő tömeget várjunk ide a Bereg szívébe, Vásárosnaményba!

 – zárta tájékoztatóját Filep Sándor, Vásárosnamény polgármestere.

A teljes interjút itt tekintheti meg: