Közzétette - Kategória - Egészség- és életmód tippek - Házi praktikák

5 koronavírusos tünet, amelyeket senki sem szeretne átélni


Fotó: 24.hu

Habár rengeteget hallottunk már a COVID-19 fertőzésre utaló klasszikus jelekről, van néhány szimptóma, amelyek a kellemetlenségen felül akár hosszú hónapokig tartó szenvedéssel járhatnak.

Hazánkban egyre jobban berobbant a második hullám, ami főként annak köszönhető, hogy a COVID-19 kórokozója már a közösségekben terjed, és a fiatal korosztályon kívül már az idősebb generáció képviselői is könnyűszerrel elkaphatják a ragályos vírust.

Az egészségügyi hatóságok nem győzik elégszer hangsúlyozni a maszkviselés, a védőtávolság, a kézmosás és a fertőtlenítés fontosságát – ezekkel a módszerekkel tudjuk csak csökkenteni a fertőzésveszélyt egészen addig, amíg nem áll rendelkezésünkre egy hatásos és biztonságos vakcina.

Igaz, hogy a koronavírus-betegek nagy része tünetmentes, azonban a tüneteket mutató személyeknél sokszor két-három hónapig elhúzódhatnak a különféle utóhatások, legyen szó légszomjról, száraz köhögésről, visszatérő mentális zavarokról vagy fáradtságról.

A koronavírus tünetek szempontjából nem válogat, mivel ugyanúgy kialakulhatnak a hosszan tartó szimptómák az idősebbeknél, mint az egészséges, aktív életmódot folytató fiatalabb felnőtteknél.

/liner.hu/