Közzétette - Kategória - Egészség- és életmód tippek - Házi praktikák

Hogyan óvhatjuk problémás bőrünket a mindennapos ártalmaktól?


teen girl having pimple

teen girl having pimple

Mivel a problémás bőrre való hajlam elsősorban a hormonháztartás működésével függ össze, különösen serdülőkorban jellemző: becslések szerint e korosztály több mint háromnegyede kínlódik mitesszerekkel, pattanásokkal.

Nem mindenki mond azonban örökre búcsút a problémának a serdülőkor lezárultával. A mitesszerek és pattanások felnőttkorban is vissza-visszatérhetnek, sőt az életkor előrehaladtával a bőrproblémák súlyosbodhatnak, mivel a bőr idővel egyre nehezebben regenerálódik. A felnőttkori problémás bőrt visszatérő pattanások, egyenetlen arcszín, kitágult pórusok jellemzik.

A bőrhibákhoz részben a bőr faggyúmirigyeinek megnövekedett működése, részben a szőrtüsző fokozott hámtermelése és csökkent hámlása vezet. A felgyülemlett faggyú, és az abban megrekedő elhalt hámsejtek eltömítik a pórusokat, és így mitesszereket, pattanásokat hozhatnak létre, amelyek – különböző kórokozókkal érintkezve – könnyen be is gyulladhatnak. A faggyútermelésre azonban nem csak a közvetlen hormonális tényezők vannak hatással, de a stressz, a fáradtság, a szennyezett levegő, sőt az életviteli és táplálkozási szokások – például a káros szenvedélyeinknek köszönhetően a szervezetünkbe bevitt anyagok – is befolyásolják a problémás bőrre hajlamos felnőttek bőrének állapotát. Ezek a behatások olyan mikro-gyulladásokat hoznak létre, amik bőrhibákban nyilvánulnak meg, irritálják a bőrt, és hozzájárulnak a bőrproblémák kiújulásához. Aki felnőttként is bőrproblémákkal küzd, nagyon sokat tehet szépségének megőrzése érdekében, ha következetesen ügyel az alapos, ugyanakkor kíméletes arcápolásra.Nagyon fontos körültekintően megválasztanunk, hogy milyen bőrápoló szereket használunk otthon, akárcsak az, hogy megtanuljuk a megfelelő tisztítási és ápolási technikákat.

A Vichy Laboratoires, választ keresve a problémára, bőrgyógyász, nőgyógyász, táplálkozási tanácsadó és pszichológus szakemberek tudását egyesítette, hogy hatékony termékcsaládot fejleszthessen ki a felnőttek problémás bőrének 6 jele (pattanások, bőrpír, tág pórusok, fénylő bőr, fakó arcbőr, egyenetlen bőrfelszín) ellen – következésképpen pedig segítsen a kapcsolódó pszichés problémák (a külső miatti szorongás, elzárkózás) megoldásában is. Munkájuk eredménye a Vichy Normaderm termékcsaládja: egy olyan célzott és személyre szabott megoldás a felnőttek pattanásokra hajlamos, zsíros bőre ellen, amely segít a nőknek a hogy megőrizzék szépségüket és magabiztosságukat.

A Vichy az új Normaderm hidratáló arcápolóban a látható nyomok és elszíneződések ellen hatékony Phe-Resorcinollal és a mattító hatású Air Líciummal egyesítette a bőrszépítő hatású (Szalicilsav + LHA) összetevőket a felnőttkori problémás bőr látható jeleinek csökkentésére. A kifejezetten zsíros, pattanásokra hajlamos bőrű felnőtt nők számára kifejlesztett Normaderm hidratáló arcápoló csökkentheti a faggyútermelést, hatására pedig az arcbőr napról napra egyenletesebbnek és kitisztultabbnak tűnhet, és tartósan friss érzést és komfortérzet biztosít.

hazipatika

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük