Közzétette - Kategória - Egészség- és életmód tippek - Házi praktikák, Életmód és Egészség tippek

Ezt sokan rosszul tudják a hűtőről


Sokan a mai napig azt gondolják, hogy a hűtőben lévő skála a hőmérsékletet mutatja. Ez azonban nem így van.

Fotó: Getty Images

A hűtőben a hőszabályozó gomb nem a hőmérsékletet mutatja, hanem a teljesítményfokozatot – hívta fel a figyelmet Facebook-posztjában a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszerpazarlás elleni küzdő, Maradék nélkül elnevezésű programja. Éppen ezért sok hűtő esetében viszonylag nehéz a hűtő belső hőmérsékletét nyomon követni.

Nem a legnagyobb fokozat a legjobb

„Emlékszem, általános iskolás koromban technikából tanultuk ezt, és otthon a szüleimnek nem tudtam megmagyarázni a tekerős hűtőn, hogy az 5-ös fokozat nem azt jelenti, hogy 5 fokon van, hanem akkor pont hogy jobban hűt, és csodálkoztak rajta miért fagy meg benne a párizsi 5-ös fokozaton” – írta a bejegyzéshez egy kommentelő.

A szakértők azt javasolták, hogy tegyünk a hűtőbe egy hideget jól viselő hőmérőt, hogy ellenőrizni tudjuk, vajon a hőmérséklet valóban a megfelelő tartományban, vagyis 0 és 5 Celsius-fok között van-e. „Egy ilyen hőmérő a legtöbb háztartási boltban beszerezhető” – írták.

Az sem jó, ha túl meleg a hűtőnk

Az egyik kommentelő azt írta, ő 7 Celsius-fokosra állította be a hűtője belső hőmérsékletét. A Maradék nélkül csapata azonban figyelmeztette, hogy ez már egy kicsit magas.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük