Közzétette - Kategória - Egyéb

A koronavírus-járvány miatt, végleg bezárja magyarországi boltjait a népszerű ruházati üzletlánc


A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásai miatt vonul ki Magyarországról az Orsay.

Közleményben tudatta vásárlóival az Orsay, hogy a koronavírus-járvány kedvezőtlen hatásai miatt júniusban kivonul Magyarországról. A közkedvelt ruházati üzletláncnak 33 boltja van hazánkban.

„Kedves Vásárlónk, sajnos a koronavírus-világjárvány káros gazdasági hatásai minket is elértek, így azt szomorú hírt kell közölnünk Veletek, hogy az Orsay kénytelen magyarországi tevékenységét 2022. június 10-ig megszüntetni” – olvasható az orsay.com oldalon.

Hozzáteszik: a vásárlóknak legkésőbb 2022. június 10-ig még mindig van lehetőségük beváltani az Orsay ajándékkártyájukat vagy Orsay klub utalványukat. A fenti határidőig az üzletlánc lehetőséget biztosít arra is, hogy az ajándékkártya vagy Orsay Club utalvány teljes összegben kifizetésre kerüljön, akár közvetlenül az üzletben, akár ügyfélszolgálatukon keresztül.

Felhívják továbbá a figyelmet, hogy az üzleteikben vásárolt nem hibás termékek esetén 2022. május 30-ától kénytelenek megszüntetni a visszavételi, levásárlási, illetve pénzvisszafizetési lehetőséget.

Egy ideje már lehetett tudni, hogy baj van

HVG.hu megjegyzi: a Forbes már május elején arról írt, hogy az Orsay finanszírozási gondokkal küzd. Magyar leányvállalatuk, az MDO Kereskedelmi Kft. árbevétele jelentős mértékben kezdett csökkenni 2019-et követően. A 2020-as évet már 1,3 milliárd forintos veszteséggel zárták. Május 4-én jelentették be, hogy ideiglenesen leállítják magyar online shopjukat.

A német Orsay osztrák leányvállalata, az Ordia korábban jelentett fizetésképtelenséget. Az Orsay-csoport azonos nevű márkanév alatt működtet nemzetközi üzletláncot. A cégnek 705 boltja van, ebből 197 Németországban található.