Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Újabb ajándékpénz jön: vissza nem térítendő támogatást kapnak a kisgyermekes családok


Szenzációs hírt kaptak a kisgyermeket nevelő szülők, ugyanis a Magyar Államkincstár a hivatalos honlapján adta ki a tájékoztatást, hogy továbbra igényelhető a vissza nem térítendő, legfeljebb havi 40 ezer forintos bölcsődei támogatás, amivel a kormány a kisgyermeket nevelő szülők munkába való visszatérését támogatja  – írja a promotions.hu.

Fotó: Facebook

A projekt célja a kisgyermekesek foglalkoztatásának elősegítése, valamint a munka és a magánélet összehangolásának megkönnyítése. A támogatás a 3 év alatti gyermekek nem önkormányzati fenntartású bölcsődében (pl. családi bölcsődében, munkahelyi bölcsődében, bölcsődében, mini bölcsődében) való elhelyezésének, valamint a napközbeni gyermekfelügyelet személyi térítési díjára vehető igénybe – olvasható a Magyar Államkincstár közleményben.

Íme a feltételek, amiknek meg kell felelnünk, ha pályázni akarunk:

  • először is azok a szülők pályázhatnak a legfeljebb havi 40 ezer forintos támogatásra, akik 20 hetesnél idősebb kisgyermeket nevelnek;
  • továbbá a szülők a támogatás igénylését követően kezdenek el újra dolgozni.

Ez a pályázat még 2019-ben indult el, azóta közel 9000 szülő élt ezzel a támogatással, durván 1,2 milliárd forintot kaptak erre a célra a családok. A pályázat továbbra is él, a vissza nem térítendő támogatást 2023. március 31-ig lehet megigényelni, a kifizetési kérelmek benyújtására pedig változatlanul 2023. június 30-ig van lehetőség.

Ezt a bölcsődei támogatást a Magyar Államkincstár minden hónapban utalja a szülőknek számla ellenében, egészen a kisgyermek óvodai nevelésének megkezdéséig. A bölcsődei támogatásról bővebben olvashattok, ha IDE kattintotok.

/promotions.hu/


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük