HOZZÁVALÓK
- 50 dkg csirkemellfilé
- olívaolaj
- só
- bors
- bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 2 dl sűrített paradicsom
- 15 dkg zöldborsó
- 50 dkg masni tészta
ELKÉSZÍTÉS
-
- A csirkemellet apró kockára vágjuk, és kevés olívaolajon fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szárított bazsalikommal és hozzákeverjük a zúzott fokhagymát.
- A paradicsomot leforrázzuk, négyfelé vágjuk és a sűrített paradicsommal együtt hozzáadjuk a csirkéhez. Annyi vízzel felöntjük, hogy krémes legyen a szósz. Amikor a csirke már majdnem megpuhult, hozzáöntjük a zöldborsót és készre főzzük.
- A tésztát a csomagoláson található előírás szerint forró, sós vízben kifőzzük, leszűrjük majd összekeverjük a paradicsomos csirkemellel.