Paradicsomos csirkés tészta

HOZZÁVALÓK

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • olívaolaj
  • bors
  • bazsalikom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 dl sűrített  paradicsom
  • 15 dkg zöldborsó
  • 50 dkg masni tészta

ELKÉSZÍTÉS

    1. A csirkemellet apró kockára vágjuk, és kevés olívaolajon fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szárított bazsalikommal és hozzákeverjük a zúzott fokhagymát.
    2. A paradicsomot leforrázzuk, négyfelé vágjuk és a sűrített paradicsommal együtt hozzáadjuk a csirkéhez. Annyi vízzel felöntjük, hogy krémes legyen a szósz. Amikor a csirke már majdnem megpuhult, hozzáöntjük a zöldborsót és készre főzzük.
    3. A tésztát a csomagoláson található előírás szerint forró, sós vízben kifőzzük, leszűrjük majd összekeverjük a paradicsomos csirkemellel.
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!