Közzétette - Kategória - Filléres receptek - Konyhai tippek, trükkök

Házi kukorica-tortilla

hozzávalók / 12 adag

  • 350 g kukoricaliszt
  • 4 g só
  • 1 dl olívaolaj
  • 4 dl hideg víz
  • 100 g gluténmentes lisztkeverék

    elkészítés

    1. A lisztet a sóval kicsit összekeverjük, majd mehet rá a víz és az olaj.
    2. Jól összedolgozzuk, majd pihentetjük kicsit. Ha nem akar összeállni vagy esetleg ragadna, kevés gluténmentes lisztet adjunk hozzá, ezzel korrigáljuk az állagát. 8-10 dkg-os gombócokat formázunk belőlük.
    3. Kukoricaliszttel megszórt felületen, kisebb kör alakúra nyújtjuk. Ebből a mennyiségből kb. 40-50 darab tortilla is kijöhet, attól függ, mekkorára nyújtjuk.
    4. Felmelegített serpenyőbe helyezzük a kinyújtott tésztákat, és mindkét oldalukat körülbelül két percig sütjük, míg hólyagosak nem lesznek, illetve kicsit meg is barnulnak .
    5. Még kissé langyosan tálaljuk, de felmelegítve is teljesen jó, sőt még fagyaszthatjuk is.
    • elkészítettem: 12 alkalommal

     

/www.nosalty.hu/