Tepsiben sült céklás-édesburgonyás brokkolis csirkemell

HOZZÁVALÓK

  • 0,5 kg csirkemell filé
  • 1 kg édes burgonya (közepes)
  • 2 fej vörös hagyma (közepes fej)
  • 2 fej lila hagyma (közepes fej)
  • 3 fej cékla
  • 1 db brokkoli
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 ek morzsolt bazsalikom
  • 2 dl olaj
  • bors

ELKÉSZÍTÉS

    1. A páclé elkészítéséhez az olajhoz hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a sót, a borsot, a bazsalikomot, majd jól elkeverjük.
    2. Megmossuk a csirkemell filét, letisztítjuk, szeletekre vágjuk és egy időre a páclébe tesszük. Amíg pácolódik a hús és átveszi a fűszerek ízét, előkészítjük a zöldségeket.
    3. A brokkolit jó alaposan megmossuk, aztán közepes rózsákra szedjük. A céklát, az édesburgonyát megmossuk, meghámozzuk, és negyed cikkekre, vagy karikákra vágjuk, ahogy jobban tetszik. Megpucoljuk a hagymákat is, amiket szintén negyed cikkekre, vagy karikákra vágunk.
    4. Miután végeztünk a zöldségekkel, elővesszük a pácolt csirkemell filét és egy sütőpapirral kibélelt tepsibe pakoljuk szépen sorba. Mindezek után rápakoljuk a zöldségeket is, kicsit sózzuk, borsozzuk, majd a megmardt páclével meglocsoljuk a tetejét.
    5. Ezt követően a tepsit lefedjük alufóliával, és 40 percre 190-200 fokos sütőbe tesszük. A sütési idő sütőtől függ, érdmes a zöldségek puhaságát időközönként ellenőrizni. Ha úgy érezzük, hogy azok már megfelelőek, leszedjük a fóliát a tepsiről és további 5-10 perc alatt készre sütjük.
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!