Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Nagyszabású útfejlesztési program indulhat Kelet-Magyarországon – Itt zajlanak majd a fejlesztések


A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az uniós közbeszerzési közlönyben kihirdette Kelet-Magyarország főútjainak 11,5 tonnás burkolatmegerősítés-tervezésére vonatkozó eljárás eredményét.

Illusztráció FORRÁS: MAGYAREPITOK.HU/NAGY MIHÁLY

A nettó 1,5 milliárd forint értékű munkát a Főmterv Zrt. és a Vonalvezető Kft. végezheti el – írja a projekttel kapcsolatban a Magyar Építők.

A három részből álló feladatban a Főmterv

  • a 22-es főút Rétság és a 21-es főút közötti változó szakaszok, illetve
  • a 26-os főút Kazincbarcika és országhatár közötti szakasz burkolatmegerősítésének tervezését végzi.

A Vonalvezető feladata

  • a 493-es főút Baktalórántháza − Nyírbátor (41-471 út között) szakasz burkolatmegerősítésére vonatkozó engedélyezési és kiviteli tervek elkészítése.

A tervek szerint a 22-es főút Rétság és a 21-es főút közötti változó szakaszokon összesen 30 kilométer hosszon erősítik meg a burkolatot. A 2×1 sávos úttal párhuzamosan 60 kilométer hosszon kerékpárutat alakítanának ki. A munka része 7 csomópont korrekciója és 9 híd felújítása.

A 2×1 sávos 26-os főúton Kazincbarcika és az országhatár között mintegy 25 kilométer hosszúságú szakaszon erősítenék meg a burkolatot.

AZ ITT TALÁLHATÓ 10 HIDAT SZÜKSÉG SZERINT FELÚJÍTJÁK, VALAMINT MEGKÖZELÍTŐLEG 16 KILOMÉTEREN AZ ÚTTAL PÁRHUZAMOSAN KERÉKPÁRUTAT ALAKÍTANÁNAK KI.

A 493-es számú 2×1 sávos közút 41-es főút – Nyírbátor szakaszát mintegy 17 kilométer hosszon erősítenék meg, amelyből 14,4 kilométer külterületi, 2,6 kilométer a belterületi szakasz. A munka során 2 új körforgalmat is kialakítanának, valamint Ófehértó és Nyírgyulaj között új 5,2 kilométer hosszú kerékpárút épülne.


Don`t copy text!