HOZZÁVALÓK
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 pár debreceni (v. 2 pár virsli)
- 2-3 db krumpli
- 1 db sárgarépa (nagy)
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- köménymag
- őrölt fehér bors
- pirospaprika
- 1 ek ét
olaj
- 1-1,5 l víz
ELKÉSZÍTÉS
- A vöröshagymát, a fokhagymát, és a szalonnát vágjuk fel apróra. A krumplit vágjuk kisebb kockákra, a sárgarépát vékonyan szeleteljük fel. A paradicsomot vágjuk cikkekre, a paprika csumáját távolítsuk el, majd vágjuk fel csíkokra. A debrecenit (v. virslit) karikázzuk fel.
- Egy fazékba öntsük bele az olajat, majd tegyük bele az apróra vágott szalonnát, (én szeletelt bacont vágtam fel csíkokra) és kezdjük el sütni (ha zsírosabb a szalonna, akkor nem kell alá olajat önteni).
- Pár perc után adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, majd pároljuk tovább.
- Ezután adjuk hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát, majd rögtön a felkarikázott kolbászt (v. virslit), és szórjuk meg ízlés szerint köménymaggal, és őrölt borssal. Keverjük alaposan össze, és pár percig pároljuk tovább.
- Végül adjuk hozzá a csíkokra vágott zöldpaprikát, a cikkekre vágott paradicsomot, és a kisebb kockákra vágott krumplit. Szórjuk meg ízlés szerint pirospaprikával, majd keverjük alaposan össze, és öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje.
- Ezután ízlés szerint sózzuk, majd forraljuk fel. Amikor felforrt, vegyük kisebb lángra, majd főzzük puhára. (én kb. 30 percig főztem, és ezalatt megpuhultak a zöldségek)
- Tálaláskor merjük a levest tányérba, szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel, majd úgy kínáljuk.