Közzétette - Kategória - Filléres receptek - Konyhai tippek, trükkök, Főétel, Sütés

Pirított csirkemáj


Pirított csirkemáj

HOZZÁVALÓK

  • 30 dkg csirkemáj
  • 1 fej hagyma (nagyobb)
  • 5 dkg zsír
  • 2 kávéskanál bors
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 evőkanál majoránna
  • 1 db paprika (csöves, erős)
  • 1 teáskanál liszt

ELKÉSZÍTÉS

    1. A csirkemájat alaposan megtisztogatom, megmosom, feldarabolom, a szíveket is kettévágom, addig áztatom, amíg tiszta lesz a leve. Egy szűrőben lecsepegtetem.
    2. Fél karikára szeletelt hagymát forró zsíron világosra pirítom, 1 csöves erős paprikát is teszek bele. Amikor világosbarna a hagyma, felengedem kevés vízzel, hogy szétfőjön, majd zsírjára sütöm.
    3. A hagymás zsírt nagyon felforrósítom, ráteszem a májat, jól átsütöm, amíg kivilágosodik. Amikor minden oldalon megsült és finom vajpuha, beleteszem a pirospaprikát, borsot, majoránnát, jól átforgatom velük, majd adok hozzá egy leheletnyi lisztet, kb. 1 teáskanálnyit, ettől lesz finom szaftja a hagymával együtt.
    4. A liszt után rögtön öntök alá egy pici vizet, forralok rajta egyet, ekkor sózom csak meg. Nagyon finom csak puha kenyérrel, savanyúsággal, de lehet hozzá krumplit főzni, vagy esetleg sütni is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük