Közzétette - Kategória - Életmód és Egészség tippek, Kreatív és Hobbi sarok, Napi tipp

Íme egy 500 forintos csodaszer, aminek minden lakásban ott a helye


Egy mondás szerint az életben két dologra van szükség: WD 40-re és szigetelőszalagra, mert ezzel a kettővel gyakorlatilag bármilyen probléma megoldható. A WD 40 jellegzetes flakonjával valószínűleg te is találkoztál már háztartási vagy barkács boltokban, talán csak eddig nem tudtad, mire való. Pedig megéri beszerezni a néhány száz forintos csodaszerből, mert sok vészhelyzetet elháríthatsz vele.

Mi az a WD 40?
A WD 40 egy nedvességmegkötő anyag, amit eredetileg az űrhajósoknak fejlesztettek ki, de sokrétű felhasználása és olcsósága miatt az ezermesterek körében is hamar népszerűvé vált, aki pedig egyszer rájött, mennyi mindent lehet felújítani vagy megjavítani vele, az többé el sem tudja képzelni a háztartását WD 40 nélkül.

Cipőápolás
Igaz, hogy az ezermesterek ládikájában is mindig ott van, de az igazi csajos feladatokat is rábízhatod: ha az új bőrcipőt WD 40-nel fújod be, nem fogja feltörni a lábadat, mivel sokkal puhábbá és rugalmasabbá válik.

A cipőket egyébként épségük megőrzése érdekében is érdemes időről időre újra átfújni, télen pedig egy vékony réget WD 40-nel még vízhatlanná is teheted őket.

Ragasztó éltüntetése
Gyakori probléma, hogy a pillanatragasztó mindent összeragaszt, csak azt nem, amit kellene – ha az ujjaidon marad egy ragacsos réget, fújj rá egy kis WD 40-et, majd dörzsöld össze az ujjaidat, és ezt ismételd addig, amíg a ragacsos érzés el nem múlik.

Egy kis WD 40-nel és dörzsöléssel a ragasztót nem csak az ujjaidról, hanem gyakorlatilag bármilyen felületről eltávolíthatod.

Folttisztítás
A WD 40 a takarítás során is segítségedre lesz, hiszen gyakorlatilag bármilyen zsíros foltot egyszerűen letörölhetsz vele.

Eltünteti a zsírkrétát a bútorról, megtakaríthatod vele a grillsütőt, könnyebb letörölni vele a pohárnyomokat vagy a cica lábnyomait az autó motorházáról, de ha csúnya, fekete cipőnyomok jelentek meg a padlón, azokra is elegendő egy kis WD 40-et fújni, és máris egyszerűen eltörölheted őket.

Beragadt csavarok
Aminek mozognia kellene, de nem mozog, azt a WD 40 kimozdítja a helyéről – állítják a szakik.

A beragadt csavarokat is könnyű lesz kitekerni, ha előtte befújod őket, de például az összeragadt üvegpoharakat is balesetveszély nélkül választhatod szét, ha WD 40-et fújsz rájuk, vársz néhány percet, amíg a szer a két üveg közé folyik, majd kiemeled őket egymásból.

Állatok távoltartása
Amennyire szeretni fogod a WD 40-et, annyira nem kedvelik az állatok, így ha például befújod vele a laptop kábelt, akkor a kölyökkutya nem fogja megrágni azt.

A permettel távol tarthatod a macskát a virágágyástól, de ha befújod az ablakkeretet, akkor a pókok, rovarok, hangyák sem jönnek majd be a lakásba. Arra vigyázz, hogy használat közben ne lélegezd be a szálló permetet.

Téli tipp
Télen sok bosszúságot okoz, amikor indulás előtt percekig kell vakargatni a ráfagyott havat a szélvédőről, vagy azért nem haladunk a hólapátolással, mert a hó folyamatosan rárakódik a hólapátra.

Ha befújod WD 40-nel a szélvédőt és a hólapátot is, egyikre sem fog felragadni a hó, így kevesebb időt kell a fogcsikorgató hidegben töltened.

 

bien.hu