Közzétette - Kategória - Elsőkézből a Beregből, Fejlesztések a Beregben, Filep Sándor, Vásárosnamény hírei, Vezér cikkek

Filep Sándor: ,,Sószobával bővült a vásárosnaményi Beregi Mesevarázs Birodalom Bölcsőde”


Filep Sándor ,,Sószobával bővült a vásárosnaményi Beregi Mesevarázs Birodalom Bölcsőde

Vásárosnamény – Az elmúlt évek folyamán Vásárosnamény Város Önkormányzatának tevékenysége által, több milliárd forintnyi fejlesztés valósult meg a Bereg szívében. A fejlesztések a gazdasági hatékonyság, a foglalkoztatás növelése, a város infrastrukturális fejlesztése, és a családbarát városkép kialakítása mellett, az egészség megőrzés célozza meg elsősorban. A Bereg szívében kivitelezendő fejlesztések következő állomása, a vásárosnaményi Beregi Mesevarázs Birodalom Bölcsőde épületében kezdődött most meg, ahol 3,5 millió forintból kerül sószoba kialakításra – tájékoztatta szerkesztőségünket, Filep Sándor a Beregi Többcélú Kistérségi Önkormányzati Társulás elnöke.

Napjainkban az asztma, az allergia és egyéb felső-légúti megbetegedések az egyik leggyakoribb krónikus betegségnek számítanak, melyek érintik a felnőtteket és a gyermekeket egyaránt. A só a légzés során bejut a tüdőbe, kitisztítja a légutakat és regenerálja a nyálkahártyát. Így könnyebbé válik a légzés és enyhíti az allergiás tüneteket. A sóterápiás és relaxációs helyiségek kialakítása során a világ két legértékesebb sóját használják. A különleges gyógyító hatásáról ismert Parajdi sőt és a Pakisztánból származó szintén környezeti szennyeződéstől mentes Himalaya sót. Ilyen sószoba kialakítására pályázott sikeresen a Beregi Többcélú Kistérségi Önkormányzati Társulás. akik az Emberi Erőforrások Minisztériumához nyújtottak be pályázatot ennek érdekében. A sószoba az EFOP-1.4.2-16 számú, Integrált térségi gyermekprogramok elnevezésű győztes pályázati felhívás alapján kerül majd megépítésére – mondta a Beregi Többcélú Kistérségi Önkormányzati Társulás elnöke. A program céljainak maradéktalan megvalósításához szükséges infrastrukturális feltételek biztosításához, a fenti pályázatot benyújtók számára lehetőség nyílt az EFOP-2.1.2-16 sz., Gyerekesély programok infrastrukturális háttere elnevezésű pályázat benyújtására és megvalósítására is. A sóterápia egy olyan eljárás, mellyel természetes módon kezelhetjük a légúti és allergiás megbetegedéseket, enyhíthetjük a tüneteket, és ami még fontosabb, rendszeres használatával meg is előzhetjük őket. A sóterápiás helyiségek kialakításánál az élettani hatás és az esztétikai élmény mellett nagy hangsúlyt fektetünk a biztonsági előírásokra is, így az egyedi gyártású sófalak/sószobák kiváló minőségű, természetes alapanyagokból és magas fokú hozzáértéssel készülnek. A pályázat keretében kerül kialakításra és felszerelésre most a Beregi Mesevarázs Birodalom Bölcsőde épületében a sószoba. A sóterápia mellett fontos szerepet kap feltöltődés, a relxáció is. Egy-egy falrész vagy akár egy teljes helyiség beépíthető himalaya sótéglával, speciális megvilágítással. Ezen relaxációs helyiségek a kedvező sóterápiás hatás mellett különleges, meleg hangulattal és a színterápia nyugtató hatásával rendelkeznek. A vásárosnaményi csemetéi részére lehetőség lesz így heti több alkalommal is „saját” sószobában történő csoportos foglalkozás keretein belül egyszerre játszani, gyógyulni és immunrendszerüket erősíteni. A megközelítőleg bruttó 3.500.000 forintba kerülő beruházás során 2,50×2,70 m-es meglévő helyiségben 25 négyzetméteren kerül most kialakításra sófelület – zárta gondolatait Filep Sándor.

 


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük