Ünnepi hangulat a Bereg szívében: rengeteg tojással feldíszített húsvéti tojásfa ékesíti Vásárosnaményt

40 eve varos vasarosnameny

Ünnepi hangulat a Bereg szívében rengeteg tojással feldíszített húsvéti tojásfa ékesíti Vásárosnaményt

Vásárosnamény – Igazi turistalátványosságot készítettek a Bereg szívében, a Vásárosnaményi Eötvös József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékei, akik idén első alkalommal állítottak tojásfát – tájékoztatta szerkesztőségünket Filep Sándor polgármester.

A tojás a világ legtöbb népe számára a termékenység és az élet jelképe.A húsvéti tojásfa Németországban és Ausztriában a hagyományos húsvéti dekorációk egyike. Magyar nyelvterületen kevésbé elterjedt, bár a barkaágakat (vagy más ágakat) sokan díszítik hímes tojással Jézus feltámadásának ünnepére. Az iskola apraját-nagyját megmozgató hagyományteremtő eseményre, valamennyi gyermek hozott magával egy-egy fára szánt színes tojást. A várost ékesítő tojásfa, különféle technikával készült húsvétváró díszekkel került felöltöztetésre, amelyek a Városháza előtti téren, annak parkjában kapott helyet. A látványosságon horgolt és papírból készült tojás, valamint hímzett tyúktojás is található, melyről természetesen nem hiányozhat a színes szalag sem, amely szintén ékesíti a vidám színekben pompázó fát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Vélemény, hozzászólás?