A legveszélyesebb szexpozitúrák

40 eve varos vasarosnameny

gyonyor-szex

A különböző szexpózok nemcsak változatosabbá tehetik a párok életét, de sajnos jó néhány veszélyt is hordoznak magukban. Vannak olyanok is, amelyekben eltörhet a pénisz.

Bármennyire is furcsán hangzik, a pénisz is eltörhet. A pénisztörés nem más, mint a pénisz barlangos testét körülölelő, kollagénben gazdag borítás sérülése. A sérülést az erektált péniszt érő hirtelen, erős behatást okozhatja, általában közösülés vagy igen erőteljes maszturbálás közben. Egy új kutatásmegállapította, melyek azok a helyzetek, amelyek veszélyesek lehetnek – a férfiakra nézve.

Veszélyes pózok

Rengeteg szexpóz leírása forog “közkézen”, és nincs is ezzel semmi baj. Nem árt azonban, ha tudjuk: a lepedőakrobatika közben sérülések is érhetnek. Olvassa el, mire vigyázzon!

A sérülés időnként a húgycsövet, a péniszben megtalálható idegeket és vérereket is érintheti. A pénisztörés első tünete a furcsa, pattanó vagy roppanó hang, ezt követi az éles fájdalom, a pénisz elernyedése, illetve a vérömleny kialakulása. A pénisztöréssel azonnal orvoshoz kell fordulni, mert csak műtéttel kezelhető.

Az orvosi beavatkozás hiánya (vagy az, ha túl későn kerül orvoshoz az érintett) komplikációk jelentős kockázatával jár együtt, többek között merevedési zavarokat, a pénisz görbeségét, a húgycső sérülését is a szövődmények között találhatjuk.

Egy nemrég megjelent brazil kutatás szerint a szexuális pozíciók közül az a legveszélyesebb, melynél a nő van felül. Ilyenkor ugyanis a nő egész testsúlya a férfira nehezedik, és a férfi nem képes kontrollálni a mozdulatokat – így ha nem megfelelő a behatolás, a nő nem tudja ezt megfelelően korrigálni, és ezzel megnő a pénisztörés esélye.

Az Advances of Urology című szaklapban publikált tanulmányban három brazíliai kórház pénisztörési eseteit elemezték. 13 év alatt 42 ilyen eset történt, ezek közül 28 heteroszexuális kapcsolat során, hat esetben péniszmanipuláció történt, négy esetben homoszexuális aktus során sérült meg a pénisz, a többi esetben azonban nem tisztázott, hogy pontosan miért is tört el a pénisz.
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!