Egészséges, lédús finomság
A cukkini az egyik legkedveltebb idényzöldség a nyári időszakban. Nem csupán egészséges, de rendkívül magas víztartalma miatt üdítően hat fogyasztása is. Könnyedén beépítheted a diétádba, mivel kalóriaszegény és egészséges. A roppanós finomság ráadásul semleges ízű, így a számos ízesítése révén mindenki nagy kedvencévé válhat. Mi most az egyik legkedveltebb recepttel ismertetünk meg titeket, amely nem más, mint a cukkinifasírt.
Hozzávalók:
- 1 nagyobb fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 500 gramm cukkini
- 1 darab répa
- 1 tojás
- 1 csokor petrezselyem
- só (ízlés szerint)
- őrölt bors
- 1 csipet kömény
- 30 milliliter étolaj
- 2 evőkanál liszt (nagyjából 50 g)
- 4 ek zsemlemorzsa
- bő olaj a sütéshez
Így készül a cukkinifasírt
Első lépésként a cukkinit mossuk meg jó alaposan. Miután szárazra töröltük, vegyünk egy nagy lyukú reszelőt, és reszeljük egy tálba a cukkinit. Tegyünk rá sót, majd helyezzük félre és várjuk, hogy levet eresszen. A répát pucoljuk meg, majd a reszelő kis lyukú részén szintén reszeljük le. Ezután vágjuk apró kockákra a vöröshagymást, majd egy serpenyőben dinszteljük meg. Miután a cukkini kiengedte a levét, nyomkodjuk ki belőle a még benne lévő nedvességet is. Ezt követően adjuk hozzá a reszelt répát, a korábban megdinsztelt hagymát, az összezúzott fokhagymát. Üssük hozzá a tojást, szórjuk bele a lisztet és ízesítsük meg a borssal, köménnyel és az apróra vágott petrezselyemmel. Amint minden hozzávaló a tálban van, gyúrjuk össze alaposan a masszát. Ne ijedjünk meg, hogy nem lesz olyan szilárd az állaga, mint a hagyományos fasírtnak!
Egy magas falú serpenyőben kezdjük el hevíteni az olajat, egészen addig, amíg el nem éri a 170 fokot. Miközben melegszik az olaj, formázzunk gombócokat a masszából és forgassuk bele őket a zsemlemorzsába. 2-3 perc alatt aranybarnára sülnek a kis fasírtok, melyek aztán főételként, vagy akár snack-ként is tálalhatóak.
/drivemebaby.hu/