Közzétette - Kategória - Filléres receptek - Konyhai tippek, trükkök

Így készül a nyár kedvence, a petrezselyem pesto

A friss nyári zöldségek nem csupán küllemre, de ízre is igazán hívogatóak. Ha pedig te sem szereted a nehéz nyári ételeket, de a krémekért és mártásokért oda vagy, akkor idén ne hagyd ki a petrezselyem pesto elkészítését.

fotó: einladung_zum_essen

A frissítő nyári petrezselyem pesto

Nem csupán friss és igazán könnyed, de ráadásul percek alatt el is készíthető a petrezselyem pesto. Ha pedig azon gondolkodsz, hogy mire is fogod használni, van pár ötletünk. Kenheted a reggeli pirítósra, bepácolhatod vele az előkészített húst, hozzáadhatod akármelyik tésztaételedhez, vagy akár egy szendvics feltétnek is használhatod. A pesto felhasználásának lényegében csak a képzeleted szabhat határt. De nézzük mire is lesz szükséged a tökéletes petrezselyem pesto megalkotásához!

Hozzávalók:

  • 200 gramm friss petrezselyem
  • 12 dekagramm pirított dióbél
  • 3 dekagramm reszelt sajt (lehetőség szerint parmezán)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200 milliliter extra szűz olívaolaj
  • só (ízlés szerinti mennyiség)
  • bors (ízlés szerinti mennyiség)

A friss petrezselymet alaposan mosd meg, majd hagyd őket megszáradni. Miután ezzel kész vagy, a petrezselyem leveleket vágd fel durvára, majd az egészet dobd bele a turmix gépbe. Ehhez tedd hozzá a korábban már elkészített, vagy megvásárolt pirított diót, a megtisztított fokhagyma gerezdeket, valamint a nagy lyukú reszelőn elkészített sajtot is. Ha minden a turmixgépben van, nincs más teendőd, mint elindítani és az egészet jól összepürésíteni. A aprítás közben azonban ne felejtsd el kis mennyiségekben, lassanként adagolni az olívaolajat sem. Miután elérted a tökéletes állagot, add hozzá az általad preferált mennyiségű sót és borsot. A petrezselyem pestot helyezd apró üvegcsékbe, majd zárd le a tetejüket fóliával és tekerd rá a tetőt. Kibontás után ne feledd hűtőbe tenni, így sokáig megőrzi friss zamatát a pesto, a legfinomabb nyári krém.

/drivemebaby.hu/