7 dolog, amit nem tesznek a boldog párkapcsolatban élők

40 eve varos vasarosnameny

happycouple12
Párkapcsolati problémák márpedig vannak. Tetszik, nem tetszik, a probléma szériatartozéka a kapcsolatnak, ugyanis ahogy nincs két külsőre teljesen megegyező ember, úgy a belső azonosság is lehetetlen. Tehát a különbség adott, a problémák ebből is eredhetnek. Természetesen külső körülményekből is, a lényeg: a boldog párkapcsolatban élők kifejezik az igényeiket.

Nem pocskondiázzák a másikat.
Tudják, hogy probléma van, ki is fejezik az igényeiket, de nem úgy, hogy közben a partnerüket porig alázzák. Tudnak én-üzeneteket küldeni, értően hallgatni.

Nem nyafognak.

  1. A problémákat felismerik és menedzselik.

Nem söprik a problémákat a szőnyeg alá, nyíltan tudomásul veszik őket. Tudják, melyik megoldható és melyik nem. Tudják, az adott probléma megoldásához mennyi idő kell. Felismerik, ha egy probléma nem oldható meg végérvényesen, ezeken megpróbálnak kompromisszumos megoldással felülkerekedni.

  1. Nem hagyják cserben a párjukat a problémával.

Mivel tudják, hogy a párkapcsolati problémák a kapcsolat természetes velejárói, nem fogják fel azokat a személyük elleni támadásként. Nem bújnak vissza csigaházukba, tudomást sem véve a helyzetről, hanem tevékenyen részt vesznek a gond orvosolásában.

  1. Nem vetik meg a partnerüket.

Nem minősítik semmirekellő lusta disznónak, netán hülye libának, avagy… de nem akarok tippeket adni. Szóval a boldog párkapcsolat egyik fontos alappillére a másik tisztelete, ebbe pedig semmi esetre se fér bele a megalázás, a lenézés.

  1. Nem védekezéssel reagálnak a párjuk problémafelvetésére.

Komolyan veszik a problémát, nem dobják vissza a labdát svungból, hogy „A te bajod!” Vagy: „Miért nem akkor jutott eszedbe, amikor…” Vagy: „Nem én tehetek róla.”

Lehet, hogy Te azok közé tartozol, akik számára mindez természetes. De ha csak a szűk környezetedben élőkre gondolsz, biztos vagyok benne, hogy Neked is eszedbe jut olyan, aki egyik-másik alapelvet nem tartja be. Talán rossz szándékból vagy neveletlenségből. De lehet, hogy halvány dunsztja sincs arról, hogy ilyesmin is múlik egy kapcsolat minősége! Pedig talán apróságnak tűnik, de ezek a “jelentéktelen” dolgok szabják meg, hogyan is érezzük magunkat a hétköznapokban. Gondolj csak egy apró kavicsra. Az út szélén észre sem veszed. Ám ha észrevétlenül belebújik a cipődbe…
Meg tudják fogalmazni érzéseiket, gondolataikat olyan módon, hogy a párjuk pontosan értse anélkül, hogy hisztizésnek hatna.

parharmonia.hu

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!