Közzétette - Kategória - Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek, Zoárd-napi Sokadalom

Zoárd-napi Sokadalom a családi programok és kikapcsolódás jegyében


gyermekprogramok vasarosnamenyi zoard-napi sokadalom

Vásárosnamény – A térség legnagyobb fesztiválja a Zoárd-napi Sokadalom, ismét minden generáció számára nyújt kikapcsolódási lehetőséget. A rendezvény maga, három tematikus napból épül fel, melynek egyik állomását a gyermek- és családi programok teszik majd ki. A színes és tartalmas, újra felhőtlen kikapcsolódást szolgáló programok sorát a következő előadók fémjelzik majd:

Kovácsovics Fruzsi koncertje
Kovácsovics Fruzsina, aki az első Csillag születik műsor döntőse volt, két sikeres, felnőtteknek szóló album után jelentette meg első gyereklemezét, Elfeledett mézescsók címmel. Az albumot a zenei szakma az Év Gyermek Albumának választotta és Fonogram-díjjal jutalmazta. Fruzsi az éneklés mellett óvodapedagógusként dolgozik, így élete fontos szereplői a gyerekek Koncertjein Fruzsi egy derűs, interaktív utazásra hívja a gyerekeket és a gyermeklelkű felnőtteket: a nézőtér játszótérré változik, van közös táncolás és éneklés, Fruzsi bemutatja a legérdekesebb madarakat, bevezet a hangszerek különleges világába, megtanítja a pingvintáncot és azt is, mi mindenre jó a hepperedeppe-heppendre varázsige…

Keszekusza varázspálcája, öko-mese musical a Múzsák Társulat előadásában
A Múzsák Társulat 2011-ben alakult utazószínházként Endrődi Ágnes és Tövispataki Beáta vezetésével. Azóta országszerte számos önálló produkcióval (Muzsika hangja, Melyiket a kilenc közül? , és koprodukcióban a Latinovits Színházzal (A két Lotti és a Legyetek jók, ha tudtok) gazdagította a vidéki színházi és kulturális életet. A Keszekusza varázspálcája egy öko-mese musical, klasszikus 2 felvonásos 90 perces gyermek előadás – kiscsoportos óvodás kortól ajánljuk általános iskola 6. osztályig és családi előadásként is. Mindannyiunkban felmerül, mi is az az öko-mese musica? Nos, a környezetvédelemre, azon belül is a természetvédelemre fókuszál, miközben játékosan nevettetve tanít és szórakoztat.

Pufi Színház
A Pufi Színház egy erdélyi magyar színésznő egyedülálló kezdeményezése. Pufi pantomim előadásokon, különböző színházi programon keresztül szólítja meg a közönséget és vonja be a közös játékba. Soha olyan nagy szükség az igaz találkozásokra, közös játékra, művészetekre nem volt, mint most, ebben a rohanó világban. A színház által egymásba kapaszkodhatunk, repülhetünk, szerepekbe bújhatunk, dalolunk, mozgunk. A pantomim egyik kiemelt része Pufi világának. Ez a nyelv, melyet mindenki ért, a világ bármelyik nyelvén beszéljen is. Remek kikapcsolódási lehetőség mindenki számára.

Szivárvány bábcsoport Gemzse
Sánta Miklósné évtizedeken át vezetett bábcsoportokat Vásárosnaményban, ezt a tevékenységét nyugdíjasként ma is folytatja. Szakmai tevékenysége megyei szinten ismert és elismert. A mára a megyében sajnálatosan eltűnőben lévő bábművészet egyik életben tartója. Előadásaihoz a bábokat mindig maga készítette, illetve tanítványait is bevezette a bábkészítés rejtelmeibe. A Wesley János Többcélú Alapítványi Iskola Gemzsei Tagintézményében jött létre kis bábközössége. A 2015/16-os tanévben a megyei bábfesztiválon különdíjasok lettek. A roma tanulókból létre jött csoport harmadik éve szárnyal, s szerepelnek különböző rendezvényeken nemcsak helyben, Vásárosnaményban, de Budapesten is.

Vidám Manók Együttes
A Vidám Manók Együttes nem ismeretlenek a vásárosnaményiaknak, hiszen többször léptek már fel nálunk. Tagjai zenetanárokként törekednek arra, hogy játékos módszerrel az előadás részévé varázsolják a kis-manókat. Ismert gyermekdalokon át saját dalaik birodalmába is tehetünk velük egy kis utazást. Vidám, játszós, mókázós, éneklős interaktív műsoruk igazi kikapcsolódás a gyermekeknek és a gyermeklelkű felnőtteknek.

Gabitriál bemutató
Csapatuk tagjai magyar bajnok és elit kategóriás triál kerékpárosok, mind nagy tapasztalatú precíz szakemberek. Bemutatóik folyamatosan megújulnak, követik az elvárt trendek színvonalát, szórakoztató moderátori vezetéssel, akár a közönség bevonásával történnek. Visszatérő fellépői a Zoárd-napi Sokadalomnak.

Élő csocsó
Előző évekhez hasonlóan idén is lesz élő csocsó. Egy felnagyított csocsó pályán nyolc vagy tíz játékos élőben játszik. A pályán belül rudak vannak, melyeket minden játékos megfog, így ő maga lesz a bábu. A játék a csocsó szabályain alapul, tehát a fő szabály, hogy a csövet nem engedheti el a játékos. A játékot gólra játsszák, így az a csapat nyer, aki adott időn belül több gólt szerez, vagy ha adott számú gólra játsszák, akkor az nyer, aki hamarabb teljesíti az adott találat számot.

Csivava show
Az Atlantika Vízividámparkosok egyik szenzációja a csivava kutyák és „mesterük” által, a nagyszínpadon megkomponált kutya show. Az apró teremtmények által előadott, az Atlantika Vizividámpark papagáj- és fóka show-ja mellett fenomenálisra fejlesztett látványos programja, egyedülálló kigondolásával és megszervezésével mind a gyerekek, mind pedig a felnőttek körében egyaránt népszerű.

Gabriella Mozgásművészeti Stúdió
Bemutatkoznak a mátészalkai Zubály Gabriella vezette táncművészeti stúdió növendékei, akiktől jazz balett, klasszikus balett, akrobatikus tánc produkciókat láthatunk.

Richard Vidámpark
Mint ahogy az előző két évben, idén is várja az érdeklődőket a Zoárd-napi Sokadalmon a Richard Vidámpark a Spar mögötti füves területen. Lesz tűzkerék, dodzsem, mesekörhinta, lánckörhinta, céllövölde, jumping és ugrálóvár, vízi golyó, rodeó bika és idén először nálunk mutatkozik be a mesevonat.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük