Közzétette - Kategória - Vásárosnamény hírei, Vezér cikkek, Zoárd-napi Sokadalom

Ünnepi könyvhét: Magyarország legnagyobb kulturális rendezvénye is szerepet kap a vásárosnaményi Zoárd-napi Sokadalomon


unnepi konyvhet vasarosnamenyi zoard napi sokadalom

Vásárosnamény – Az ünnepi könyvhét egyedülálló magyar kulturális rendezvénysorozat, évről évre töretlen sikerrel és népszerűséggel, immár nyolc évtizede. Az ünnepi könyvhét székhelye Budapest,de egyre több nagyváros kapcsolódik a könyvfesztiválhoz, az érdeklődők tehát az ország bármely pontján részt vehetnek a fesztiválon.

A könyv az emberiség egyik legnagyobb értéke, Európában és a világon számos fesztivál, ünnep keretében ünneplik a könyvet az emberek. Magyarországon Supka Géza javasolta 1927-ben Miskolctapolcán, a Magyar Könyvkiadók és Könyvkereskedők Országos Egyletének közgyűlésén, hogy Magyarországon is kellene szervezni egy könyves ünnepet, amikor az igazi irodalom és az igazi írók kivonulnak ingujjban a közterekre. 2019-ben június 13. és 17. között kerül megrendezésre a 90. Ünnepi Könyvhét, amelyhez kapcsolódnak a Gyermekkönyvnapok.

Ehhez az országos programhoz csatlakozik Vásárosnamény is, így a Zoárd-napi Sokadalmon több nagyobb könyvkiadó és könyvforgalmazó is képviselteti magát, ezek a következők:

– Aksjomat Kft. (Miskolc)

– Lazi Könyvkiadó (Szeged)

– Szalay Könyvkiadó (Kisújszállás)

– Napraforgó 2005. Könyvkiadó Kft. (Budapest)

– Santos Kiadó (Budapest)

– Lupuj-Book Kft. (Debrecen)

– Janus Antikvárium Debrecen


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük